Hlavní obsah

VIDEO: Bale si po hororovém zákroku v sezóně už nezahraje

LONDÝN

Největší hvězda Tottenhamu si už v této sezóně nezahraje. Záložníka Garretha Balea zranil nevybíravým zákrokem Charlie Adam z Blackpoolu v sobotním utkání 36. kola Premier League. Bale musel být odnesen na nosítkách a pondělní vyšetření ukázalo, že má Velšan pravděpodobně poškozené vazy v kotníku.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Záložník Tottenhamu Gareth Bale

Článek

Zákrok se odehrál na White Hart Lane v 61. minutě za stavu 0:0. Adam vlétl do souboje mezi Balem a jedním z dalších fotbalistů Blackpoolu a sešlápl kotník záložníka Tottenhamu. Adam navíc otevřel v 76. minutě skóre kopem z penalty. Alepspoň remízu zařizoval pro domácí v 89. minutě střelec Defoe.

Kohouti tak ztratili dva body v boji o čtvrtou příčku, která zajišťuje předkolo Ligy mistrů, a Balea, jenž se v pondělí podrobil lékařské prohlídce. „Pochybuji, že ho v této sezóně ještě uvidíme na trávníku. Byl na vyšetření a vše nasvědčuje tomu, že má poškozené vazy v kotníku. Bude nám chybět,“ nechal se slyšet trenér Spurs Harry Reknapp.

Adam: Balea bych radši viděl na hřišti

„Já jsem viděl jenom balón. Snažil jsem se mu (Baleovi) ho sebrat, ale to, co se stalo, nebylo úmyslné. Rozhodně jsem ho nechtěl zranit. Bale je skvělým hráčem a takové já raději vidím na hřišti,“ vyjádřil se Adam do médií.

Fotbalistům Tottenhamu se zalíbilo ve společnosti nejlepších týmů, když se letos premiérově zúčastnili Ligy mistrů. Teď ale ztrácejí na čtvrtý Manchester City šest bodů. A právě na City of Manchester Stadium se Kohouti představí v dalším utkání v úterý a Redknapp má velké potíže se sestavou. Kromě Balea má problémy s bokem Luka Modrič, s bolavými zády zase bojuje Peter Crouch a mimo hru je také Wilson Palacios.

Fotbalisté Manchesteru City však po miliónech investovaných do změn kádru konečně mají reálnou šanci na postup do Ligy mistrů. Svěřenci Roberta Manciniho však v posledním utkání klopýtli, když podlehli na hřišti Evertonu 2:1. Po vzájemném duelu se Citizens střetnou ještě se Stoke a Boltonem. Tottenham narazí na Liverpool a Birmingham.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.