Hlavní obsah

VIDEO: Dalglish ve strhujícím závěru sprostě vynadal kouči Arsenalu. Teď to popírá

LONDÝN/ PRAHA

Emoce pochodovaly, vášně plály, mezi oběma manažery padaly hodně ostré výrazy, jejichž překlad by bylo nutno vytečkovat. Jasně že s odstupem času se snaží jak kouč Arsenalu Wenger, tak jeho kolega z lavičky Liverpoolu Dalglish vypjatý závěr nedělního duelu Premier League bagatelizovat. „Proč se v tom hrabete? Nebyl snad důležitější zápas samotný a jeho strhující závěr, než rozhovor mezi dvěma manažery na lavičce?“ naježil se Kenny Dalglish, jehož tým obral ve dvanácté minutě nastavení domácí Arsenal o výhru.

Foto: Russell Cheyne , Reuters

Po strhujícím závěru nedělního duelu Arsenalu s Liverpoolem se daly nervy hostujícího kouče Dalglishe na pochod.

Článek

Když Wayne Rooney řval do objektivů televizních kamer jako pominutý a vulgárními pokřiky slavil hattrick docílený v ligovém duelu s West Hamem, napařila disciplinární komise kanonýrovi Manchesteru trest na dva zápasy. V nedělním duelu na stadionu Arsenalu se podobně předvedl kouč Liverpoolu Dalglish, takže strážci dobrých mravů požadují, aby byl anglickou fotbalovou asociací rovněž potrestán.

Běsnili oba. A na vulgarity nehleděli

„Odprejskni. Jdi se vys...,“ reagovala liverpoolská legenda na reakci kouče „Kanonýrů“ Wengera, jemuž se ani trochu nelíbilo, že sudí Marriner nařídil ve 102. minutě pokutový kop i proti jeho týmu.

Trenér Arsene Wenger rozhazuje rukama. Nesouhlasí s verdiktem sudího a penaltou v nastaveném čase.foto: Reuters

„Mělo se hrát jen osm minut. Alespoň tak to čtvrtý sudí signalizoval. Nechápu, kde k dalším třem minutám rozhodčí přišel. A o penaltě už nemluvím vůbec. Eboue se chtěl dostat k míči a Lucas se mu prostě postavil do cesty,“ vysvětloval Wenger příčinu své zloby.

„Jasně že se penalta pískat neměla. Ale ta první, protože Spearing rozhodně Fabregase nefauloval,“ běsnil i Dalglish nad momentem ze sedmé minuty nastavení, po němž následoval první pokutový kop dramatického prodloužení a vedoucí trefa Van Persieho.

Jen jsem odháněl  hráče, hájí se Wenger

Může se po takto vypjatém závěru někdo divit, že nervy obou mužů pochodovaly? Že kouč Gunners se celý rozvášněný dral k rozhodčímu?

„Chtěl jsem od něho jen odehnat hráče, kteří cítili obrovské zklamání. Patnáct zápasů jsme neprohráli, přesto se nám na vedoucí Manchester United bodů nedostává,“ argumentoval Wenger. „A také jsem na rozhodčím požadoval vysvětlení, proč nastavil další tři minuty. Věděl jsem, že s penaltou stejně nic nenadělám. Já ji sice neviděl, on ale ano. Odpovědi jsem se stejně nedočkal.“

Dlužím mu večeři, opáčil Dalglish

I slovní přestřelku oba manažeři zlehčovali. „Promítněte si televizní záběry. Dalglishovi jsem pouze řekl, že o penaltu v žádném případě nešlo,“ zahrál incident do autu Wenger.

„A já mu odpověděl, že mu dlužím večeři,“ přidal se Dalglish, který v zápase přišel o zkušené trio Fabio Aurelia, Andy Carolla a Jamie Carreghera. Právě zranění kapitána Liverpoolu podle rozhodčího zapříčinilo, že nastavil oněch dvanáct minut, které možná rozhodly o tom, že Arsenal skončí i letošní sezónu bez zisku jakékoli trofeje.

Reklama

Související témata: