Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalista v Anglii nevybíravě srazil ženskou rozhodčí. Udělal to schválně?

CARDIFF

Srazil Kevin McNaughton z Cardiffu asistentku sudí schválně, nebo se jednalo o nešťastnou náhodu? Tuhle otázku si kladou fotbaloví fanoušci na Britských ostrovech po pondělním utkání 45. kola druhé nejvyšší anglické soutěže.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Němečtí fotbaloví rozhodčí

Článek

Běžela 63. minuta zápasu mezi domácím Cardiff City a Middlesbrough v Championship, jak se nazývá druhá nejvyšší anglická soutěž. McNaughton bojoval o balón u postranní čáry s jedním z fotbalistů Middlesbrough. Osmadvacetiletý fotbalista Cardiffu stačil odehrát míč, poté však narazil do asistentky rozhodčího Sian Masseyové.

Pětadvacetiletá sudí souboj neustála a upadla na zem. Ihned však vyskočila na nohy a celou situaci přešla bez povšimnutí. McNaughton bez jediného gesta omluvy odběhl pryč. Opakované televizní záběry odhalily, že se pravděpodobně nejednalo o náhodný incident.

Fanoušci na Britských ostrovech začali spekulovat o tom, zda v McNaughtonově chování nebyl sexistický podtext. „Kevin to neudělal záměrně - snažil se získat balón,“ citovala stránka The Sun tiskového mluvčí Cardiffu.

Utkání nakonec skončilo 3:0 pro Middlesbrough. Domácí Cardiff bojuje o účast v příštím ročníku Premier League, momentálně se nachází na třetí příčce, Middlesbrough je čtrnácté.

Reklama

Související témata: