Hlavní obsah

VIDEO: Nevídaný gól hlavou a Rooney je zapomenut. Vládne Hrášek!

MANCHESTER

Jen co kolem fotbalistů Manchesteru United utichly neustálé spekulace o možném odchodu Wayna Rooneyho, našli si fanoušci nové téma - výborné výkony Rooneyho náhradníka Javiera Hernándeze. Mexický útočník přezdívaný Chicharito (Malý hrášek) či Chico dal v posledních čtyřech zápasech čtyři góly a potvrzuje, že jeho angažováním udělal trenér Alex Ferguson dobrý krok. Zvláště ten Hernándezův poslední zásah, nedělní hlavou proti Stoke, rozpoutal doslova "Hráškománii".

Článek

"Přichází Hráškův čas! Můžeme mu poděkovat za to, že jsme poslední zápas vyhráli. Znovu ukázal, že má instinkt zabijáka," chválil Ferguson Hernándeze po nedělním vítězství 2:1 nad Stoke.

Třiadvacetiletý útočník si slova chvály zasloužil nejen za vítězný gól, ale také za úvodní trefu zápasu, při které se prosadil hlavou, přestože byl zády k brance. "Ukázal, že neustále ví, kde je branka. Věděl, kde stál brankář a poslal míč přesně tam, kam bylo potřeba. Byla to skvělá hlavička," rozplýval se Ferguson nad pohotovou trefou, která bývá přirovnávána k podobné hlavičce jiného mexického útočníka Jareda Borgettiho z mistrovství světa 2002.

Javier Hernandez oslavuje gól v síti Stoke.foto: manutd.com

"Podobná zakončení zkouším na tréninku, ale nepamatuji se, že bych to předtím někdy udělal v zápase. Zkrátka jsem viděl, že míč jde za mě, tak jsem se ho ještě na poslední chvíli snažil usměrnit na branku a povedlo se," uvedl Hernández. "Nejsem hrdina, bylo to týmové vítězství. Měli jsme příliš mnoho remíz a teď jsme potřebovali zabrat. Těší to zvláště, když Stoke potvrdilo, jak dobrým týmem je," dodal.

Ruud Gullit: Připomíná mi mladého Owena

Za svůj gól sklidil obdivná slova i od fotbalových legend v čele s Nizozemcem Ruudem Gullitem. "Byl to výjimečný gól. Určitě obletí celý svět, protože byl opravdu mimořádný," uvedl bývalý útočník Chelsea či AC Milán. "Připomíná mi mladého Michaela Owena. Není jen extrémně rychlý, má i skvělou výbušnost a instinkt v pokutovém území. Je to čerstvý vítr v sestavě United," řekl bývalý záložník Liverpoolu Jamie Redknapp.

Manchester koupil Hernándeze za sedm milionů liber ještě těsně před světovým šampionátem, na kterém mladý útočník zazářil dvěma góly. Původně měl bojovat o místo v týmu a postupně se rozkoukávat, místo toho však dokonale využívá toho, že Rooney v úvodu sezony kvůli zraněním a dohadům kolem své budoucnosti nehraje. "Jsem rád za každou šanci, ale teď mě těší, že mám tak velkou důvěru spoluhráčů a trenérů. Tvrdě na sobě pracuju, protože tu chci zůstat dlouhá léta a získat mnoho trofejí," uvedl Hernández.

Reklama

Související témata: