Hlavní obsah

VIDEO: Premiéra jako hrom, Diego Costa už pálí za Chelsea. Čech ve druhé půli zářil

Lublaň

Lepší start do nového angažmá si fotbalista Diego Costa snad nemohl ani přát. Španělský reprezentantační útočník poprvé oblékl dres Chelsea a hned skóroval. V nedělním přípravném střetnutí pomohl svojí trefou k výhře Blues nad domácí Olimpijí Lublaň 2:1. Petr Čech se podle domluvy postavil mezi tři tyče až po změně stran. Gól neinkasoval, v závěru se navíc blýskl skvělým zákrokem.

Sestřih gólů z utkání mezi Lublaní a Chelsea.

 
Článek

Londýnský tým neváhal za pětadvacetiletého rodáka z Brazílie vysázet Atlétiku Madrid 38 miliónů eur (více než 1 miliardu korun). Tak moc o něj Blues stáli. A zdá se, že udělali dobře. Na nedávno skončeném světovém šampionátu se sice hráč, který v loňské sezóně španělské ligy nastřílel 35 gólů v 44 utkáních, střelecky neprosadil. Na klubové úrovni ale branky dávat nezapomněl, o čemž ve Slovinsku přesvědčil.

Olimpija vstoupila před zraky 16 tisíc diváků do utkání lépe. Chorvatského gólmana Mateje Delače, jenž dostal důvěru v prvním poločase, překonal krátce před pauzou ranou pod břevno Nik Kapun. José Mourinho do druhé půle pozměnil sestavu, na hřiště přišel třeba Terry, Torres, Van Ginkel či Petr Čech a Chelsea výsledek překlopila. V 55. minutě vběhl do šestnáctky zmiňovaný Costa a podobným způsobem jako Kapun vyrovnal na 1:1. O osm minut později Chelsea dokonala obrat, když z dorážky zblízka rozvlnil síť Kurt Zouma.

Lublaň mohla v závěru dosáhnout na cennou remízu, jenže Čech vytáhl proti Niku Omladičovi výtečný zákrok. "Výhra je vždycky pozitivní. Byl to další zápas proti týmu, který už je rozehraný a vstoupil do ligy. V první půli to bylo vidět. My jsme nastoupili s některými kluky, kteří hráli poprvé," uvedl Čech na svých oficiálních internetových stránkách. "Po přestávce jsme se dostali více do hry a zápas jsme rozhodli. Zase jsme se v přípravě posunuli dál," doplnil.

Chelsea čeká další přípravný duel ve středu, kdy ji v nizozemském Arnhemu prověří místní Vitesse.

Přípravný zápas v Lublani:
Olimpija Lublaň - Chelsea 1:2 (1:0)
Branky: 40. Kapun - 55. Costa, 63. Zouma. Rozhodčí: Obrenovič. ŽK: Rodič - Azpilicueta, Bamford.
Sestava Chelsea:
I. poločas: Delač - Azpilicueta, Zouma, Cahill, Luis - Fabregas, Matič - Salah, Boga, Brown - Costa.
II. poločas: Čech - Ivanovič, Zouma, Terry, Ake - Fabregas (63. Romeu), Matič (Solanke 70), Van Ginkel - Salah (70. Chalobah), Costa (70. Bamford), Torres.
Bude brankářskou jedničkou Chelsea v této sezóně Petr Čech, nebo Thibaut Courtois?
Petr Čech
56 %
Thibaut Courtois
44 %
Celkem hlasovalo 30323 čtenářů.

Reklama

Související témata: