Hlavní obsah

Vydra se po sestupu rozloučil s Burnley, nabídku nové smlouvy nepřijal

Aktualizováno

Fotbalový reprezentant Matěj Vydra se na svém instagramu rozloučil s Burnley, kde mu po minulé sezoně a sestupu do druhé anglické ligy vypršela smlouva. Třicetiletý útočník podle svých slov dostal od klubu jedinou nabídku na prodloužení kontraktu, kterou nemohl přijmout.

Foto: Sport.cz

Matěj Vydra v Burnley skončil

Článek

Vydra přestoupil do Burnley před čtyřmi lety z Derby jako nejlepší kanonýr druhé ligy, ale u "Clarets" se střelecky trápil. Ofenzivní univerzál v 97 soutěžních utkáních vstřelil pouze 12 branek a neměl pevné místo v základní sestavě.

V uplynulém ročníku rodáka Chotěboře trápily velké zdravotní problémy. V lednu podstoupil operaci tříselné kýly, v březnu si poranil loket a na konci dubna si zase přetrhl křížový vaz v koleně. V Premier League stihl 22 zápasů, v nichž zaznamenal dva góly a tři asistence. Momentálně se zotavuje po chirurgickém zákroku.

"Chtěl bych se rozloučit s úžasnými fanoušky, kteří mě podporovali během mého angažmá v Burnley. Jsem šťastný, že jsem mohl zažít rodinou atmosféru klubu, výborné spoluhráče a vynikající péči od doktoru a fyzioterapeutů, kteří mi pomohli se zraněním," napsal Vydra.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matej Vydra (@matej.vydra)

Udělal jsem maximum, abych naplnil svůj potenciál, nebál jsem se riskovat zranění, i když mi končila smlouva. Takový proste jsem, chtěl jsem pomoci klubu za každou cenu," doplnil bývalý hráč Jihlavy, Ostravy, Udine či Watfordu.

Od Burnley, které v létě začal trénovat bývalý belgický reprezentant Vincent Kompany, necítil velký zájem. "Jednání s klubem byla minimální. Dostal jsem jednu nabídku, kterou jsem nemohl přijmout. Klubu i fanouškům přeju skvělou sezonu a hodně štěstí," prohlásil Vydra.

"Včera jsem byl za svým skvělým chirurgem Andym Wiliamsem, jenž byl hodně spokojený s mou rekonvalescencí. Jde to lépe, než se čekalo, a bylo mi řečeno, že se brzy vrátím na hřiště," dodal fotbalista s 46 reprezentačními zápasy a sedmi góly.

Reklama

Související témata: