Hlavní obsah

Werner se vrací do Anglie, z Lipska bude hostovat v Tottenhamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý útočník Timo Werner se po roce a půl vrací do anglické fotbalové ligy. Tottenham se podle BBC dohodl s Lipskem na hostování sedmadvacetiletého hráče do konce sezony s opcí na přestup.

Foto: Profimedia.cz

Timo Werner ještě v dresu Lipska

Článek

Werner nastupoval v Premier League v letech 2020 až 2022 za Chelsea, která ho koupila z Lipska za 45 milionů liber (nyní 1,3 miliardy korun). V dresu „Blues“ nastřílel v 89 zápasech 23 gólů, ale protože se neprosadil podle představ, vrátil se po dvou letech do německého klubu.

V této sezoně dal ve 14 utkáních za Lipsko dvě branky. V Tottenhamu si pokusí vybojovat nominaci na letní mistrovství Evropy na domácí půdě.

„Timo chce mít pořádné herní vytížení, což mu momentálně nemůžeme zaručit. Chce se dostat na evropský šampionát. Snad z toho budeme těžit i my, jestli se vrátí v dobré formě,“ řekl trenér Lipska Marco Rose podle agentury SID. „Přejeme mu hodně štěstí a držíme palce, aby zase nabral sebevědomí. To je pro něj hlavní,“ dodal kouč.

Werner má za sebou 57 reprezentačních startů. Naposledy si za Německo zahrál loni v březnu.

Reklama