Hlavní obsah

Žádné omlazení! Anglickou reprezentaci převezme zkušený trenér Allardyce

Londýn
Aktualizováno

Mnozí experti a fanoušci volali po omlazení, svěží vítr do anglického národního týmu ale nakonec přinese zkušený jednašedesátiletý trenér Sam Allardyce, jehož jméno se v posledních dnech na Ostrovech nejvíce přetřásalo. K oficiálnímu potvrzení ze strany Anglické fotbalové asociace (FA) dojde nejpozději ve čtvrtek, informuje server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Zkušený trenér Sam Allardyce převezme anglickou reprezentaci.

Článek

Allardyce opustí Sunderland po devíti měsících a naplno se bude věnovat anglické reprezentaci. Na lavičce nahradí Roye Hodgsona, který rezignoval po porážce v osmifinále ME s Islandem (1:2).

Bývalý trenér West Hamu, Newcastlu a Boltonu Sam Allardyce dostal u FA přednost před Stevem Brucem z Hullu. Mezi kandidáty byli také Eddie Howe (Bournemouth) a trenér USA Jürgen Klinsmann.

První soutěžní zápas čeká zkušeného manažera už 4. září, kdy Albion hraje na Slovensku úvodní kvalifikační zápas o postup na MS 2018.

Allardyce se stane patnáctým manažerem anglické reprezentace, v Premier League odkoučoval úctyhodných 467 ligových zápasů - více na svém kontě mají jen Sir Alex Ferguson, Arséne Wenger a Harry Redknapp.

Reklama

Související témata: