Hlavní obsah

Záložník Arsenalu musel střídat, čeká ho magnetická rezonance

Ghanský středopolař a hráč londýnského Arsenalu Thomas Partey bude muset zamířit na vyšetření. V pátečním utkání anglického FA Cupu s Manchesterem City ho o poločasové přestávce musel vystřídat Belgičan Albert Sambi Lokonga.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Záložník Arsenalu Thomas Partey musel v poločase zápasu FA Cupu střídat.

Článek

Partey je v letošní sezóně důležitou součástí Arsenalu, který se nyní nachází na čele tabulky Premier League o pět bodů právě před „Citizens". V minulosti měl problémy se zraněními a jeho poslední zranění by mohlo pro Gunners znamenat velké problémy pro nadcházející zápasy.

„Při zápase pociťoval určitou bolest na žebrech, která se každou minutou zápasu více a více stupňovala," popsal problém novinářům trenér Arsenalu Mikel Arteta. Zároveň dodal, že o poločase již nemohl v zápase nadále pokračovat a musel odstoupit. O víkendu ho čeká magnetická rezonance, ze které by se mělo jeho zranění lépe identifikovat.

„V tuto chvíli máme zraněného i Mohammeda Elnenyho a nebylo možné ho nasadit do zápasu. Lokonga naskočil do zápasu a podal dobrý výkon. Je však pravda, že Thomas má velký vliv a velkou osobnost a ve druhém poločase bylo znát, že jsme ho neměli na hřišti," doplnil Arteta.

Manchester City ve druhém poločase dokázal zápas převzít otěže zápasu ve svůj prospěch. V 64. minutě se dokázal prosadit Holanďan Nathan Aké, kdy zpoza malého vápna dokázal po zemi zakroutit míč na zadní tyč. Do konce zápasu se již skóre nezměnilo a City dokázalo přejít přes Arsenal do osmifinále FA Cupu.

Reklama

Související témata: