Hlavní obsah

Zase Ronaldo. Opět to byl on, kdo zachránil Rudé ďábly, i když tentokrát ze sebe dres neserval

Manchester/Praha

Tentokrát ze sebe neserval dres, jako v předchozím domácím zápase se španělským Villarrealem, kdy v páté minutě nastavení zařídil Rudým ďáblům vítězství 3:2. Ani vypracované tělo do objektivů televizních kamer Cristiano Ronaldo nenastavoval, i když se i v třetím díle Ligy mistrů postaral o výhru nad italským Bergamem. Poté, co devět minut před koncem zařídil senzační obrat a uvedl Old Trafford do extáze, skončil na kolenou u postranní čáry, zvedl ruce k obloze a spustil vítězný ryk.

Foto: Phil Noble, Reuters

Cristiano Ronaldo z Manchesteru United se raduje poté, co rozhodl nepříznivě se vyvíjející zápas 3. kola Ligy mistrů proti Bergamu.

Článek

Dokázal to. On a Manchester United s ním.

Divadlo snů zažilo znovu strhující zvrat. Po první půli prohrávali domácí s italským protivníkem už 0:2. Mohli sice mluvit o smůle, neboť Fred, Ronaldo a Rashford spálili velké šance a ke všemu v samém závěru úvodních 45 minut trefili Rashfordem břevno, pravdou ale je, že hráči Atalanty si s Red Devils věděli rady.

Ronalda vlastně k ničemu nepustili.

Hru United eliminovali.

Sami dali dva góly a měli navrch. Jenže o půli odstoupil turecký stoper Demiral a fungující defenziva hostů se zhroutila.

„Proti takovému soupeři, jakým je Manchester United, stačí jediný okamžik, aby se věci změnily. Příčinu porážky však musíme hledat i u sebe. Kdybychom proměnili alespoň třetinu šancí, které jsme měli, mohli jsme vyhrát," připomínal trenér Atalanty Gian Piero Gasperini velké příležitosti, které měli střídající Zapata a Malinovskij v 70. minutě, kdy jeho tým stále ještě 2:1 vedl.

De Gea je však fantasticky zlikvidoval a od té chvíle se na Bergamo řítila pohroma.

„O půli jsem hráčům připomínal, že nesmíme připustit, abychom dostali třetí gól. Byl jsem si jistý, že pak zápas vyhrajeme, protože to bylo jen o proměňování šancí, kterých jsme měli už do přestávky dost a dost," glosoval senzační obrat domácí kouč Ole Gunnar Solskjaer.

Pro Ronalda, který 137. gólem vylepšil svůj vlastní rekord v Lize mistrů, měl samozřejmě jen superlativy.

„Pokud ho chce někdo kritizovat za jeho nasazení, přístup či pracovitost, nechť ho sleduje právě v tomto zápase," pravil na adresu 36 letého Portugalce, který se zapsal mezi střelce Manchesteru United ve všech třech dosavadních zápasech letošního ročníku Ligy mistrů.

Nebylo to ostatně poprvé, stejně si vedl v roce 2007, kdy Red Devils nakonec Champions League ovládli.

Ronaldův gól hlavou, jímž rozhodl o výhře nad Bergamem, byl skutečně klasickou ukázkou toho, co CR7 ve vzduchu dovede.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United Marcus Rashford, Bruno Fernandes a Cristiano Ronaldo slaví branku.

„Byl jsem hned za ním a celou dobu jsem ho sledoval. Jeho výskok, jeho načasování, to bylo prostě perfektní. Předvádí nám to každý den na tréninku, stejně jako v zápasech, kdy to nejvíc potřebujeme," přidával se k trenérovi kapitán Rudých ďáblů Harry Maguire, který se také zapsal mezi střelce.

„Poprvé v Lize mistrů a poprvé v této sezoně," pochopitelně zářil i on, že k obratu a výhře přispěl.

Reklama

Související témata: