Hlavní obsah

Zhrzený Ronaldo mluví o respektu, omluva však nepřišla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo opět budí vášně. Řadu fanoušků i odborníků si rozhněval svým chováním během středečního šlágru Manchesteru United s Tottenhamem (2:0), kdy jako frustrovaný náhradník opustil hřiště ještě před závěrečným hvizdem. Kouč Erik ten Hag ho za trest vyřadil ze sestavy pro sobotní souboj s Chelsea. Na svém Instagramu pak Ronaldo napsal vzkaz, kde hovoří o respektu, kdo by ale čekal omluvu za předčasné opuštění hřiště, spletl se...

Foto: Dave Thomposon, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo zaujal předčasným odchodem ze stadionu.

Článek

Portugalec strávil zápas Manchesteru United s Tottenhamem jen na lavičce, a přesto svěřenci kouče ten Haga zřejmě odehráli jeden z nejlepších výkonů. Ronaldova frustrace byla zřetelná, hřiště opustil ještě před koncem zápasu. Podle informací Daily Mailu do zápasu jako náhradník odmítl nastoupit. Pro další utkání s Chelsea už hvězdný CR7 chybí v sestavě.

„Stejně jako jsem to vždy dělal během své kariéry, snažím se žít a hrát s respektem vůči svým kolegům, soupeřům i trenérům. To se nezměnilo," napsal Ronaldo na svém Instagramu. „Nezměnil jsem se. Jsem stejný člověk a stejný profesionál, jakým jsem byl posledních 20 let, kdy jsem hrál elitní fotbal, a respekt hrál vždy velmi důležitou roli v mém rozhodování," pokračoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Podle mnohých jde o narážku, že nepociťuje dostatek respektu právě od nizozemského kouče. Dále hovoří o tom, že se vždy snažil jít příkladem mladým hráčům. „Bohužel to není vždy možné a občas vás síla okamžiku přemůže," uvedl.

Prý cítí, že musí „dál tvrdě pracovat, podporovat své spoluhráče a být připraven na všechno v každém zápase. Podlehnout tlaku nepřipadá v úvahu." Na závěr dodal, že tým musí zůstat jednotný.

Je to přitom právě sedmatřicetiletý útočník, kdo tým rozděluje. Hovoří o respektu, přitom on na začátku roku kritizoval mladé spoluhráče, že si k němu nepřišli pro radu, odletěl do Portugalska před manchesterským derby (údajně v sestavě chyběl kvůli zranění kyčle), 14letému fanouškovi vyrazil telefon z ruky nebo se nehlásil na předsezonním tréninku.

Po jeho posledním excesu se začíná opět stále více spekulovat o tom, že v lednu klub opustí.

Reklama