Hlavní obsah

Nečekaný zkrat miliardové posily! Hvězda Livepoolu neudržela emoce a vystartovala po protihráči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak tohle si za rámeček nedá. Darwin Núñez, nejdražší posila Liverpoolu, v pondělním souboji Crystal Palace neudržel nervy na uzdě, v emocích se ohnal po protihráči a hlavní sudí mu za to ukázal červenou kartu. Reds sice duel dokázali i v deseti uhrát na remízu, německý trenér Jürgen Klopp ale neměl pro uruguayskou hvězdu po zápase pochopení.

Foto: Peter Powell, Reuters

Darwin Núñez opouští hřiště po červené kartě v duelu Liverpoolu proti Crystalu Palace.

Článek

Nejdražší posila v historii Liverpoolu (cca 2,4 miliardy korun). S touto vizitku přišel do kádru Reds v letním přestupovém období uruguyaský útočník Darwin Núñez. Vytáhlému hráči se sice povedlo v obou ostrých premiérách v novém působišti skórovat, na druhý zápas v anglické Premier League by ale jistě rád zapomněl. Na hřišti se totiž zdržel pouhých 57 minut, poté se předčasně poroučel do kabiny.

A důvod? Rozhněvaný obránce Crystalu Palace Joachim Andersen si cosi s Núñezem vyříkával a hlasitý křik navíc doprovodil lehkým strčením. A právě to nastartovalo emoce uruguayského reprezentanta. Ten se za protihráčem otočil a v emocích do něj vletěl. Andersen po lehkém kontaktu hlavami upadl na zem, což splnilo svůj účel.

Sudí neváhal, rekordní posile ukázal červenou kartu (soupeř inkasoval žlutou) a trenér Jurgen Klopp jen nevěřícně přihlížel. Pro Liverpool se jednalo o další ránu, v té době totiž prohrával 0:1 a vyloučení ofenzivního hráče tak přišlo v nejméně vhodnou dobu. „Budu si s ním muset promluvit. Tohle rozhodně není reakce, kterou bychom chtěli vidět, musí se z toho poučit," vyjádřil se Klopp po zápase. Liverpool ale i v deseti dokázal srovnat na konečných 1:1.

Zásah v podobě vyloučení se přenese i do podoby základní sestavy v nadcházejících duelech. Núñez bude pravděpodobně suspendován na tři zápasy (Manchester United, Bournemouth a Newcastle) a Liverpool tak nemá v ofenzivních řadách kde brát. Svalové zranění hlásí Diogo Jota, z preventivních důvodů chyběl také Roberto Firmino. Aktuálně dvanáctý celek Premier League to bude mít nadcházející víkend na půdě Manchesteru United hodně složité.

Reklama