Hlavní obsah

Zmírnění sankcí. Chelsea může znovu prodávat vstupenky

Fotbalová Chelsea může opět v omezené míře prodávat lístky na zápasy. O částečném uvolnění sankcí vůči ruskému majiteli klubu Romanu Abramovičovi informovala britská vláda s tím, že zisk z prodeje půjde na pomoc uprchlíků z Ukrajiny.

Foto: David Klein, Reuters

Fanoušci Chelsea na Stamford Bridge.

Článek

Na domácí zápasy Chelsea sice nadále mohou jen majitelé permanentek, nově si však mohou lístky na Stamford Bridge koupit hostující příznivci. Fanouškům Chelsea bude také umožněn vstup na utkání venku.

Rozhodnutí platí i pro zápasy Ligy mistrů, ve které Chelsea za dva týdny přivítá Real Madrid. Fanouškům londýnského celku bude rovněž povoleno nakoupit lístky na semifinále Anglického poháru s Crystalem Palace ve Wembley.

Chelsea nesměla prodávat lístky ani provozovat další obchodní aktivity od 10. března, kdy britská vláda kvůli invazi na Ukrajinu zmrazila majetek ruských oligarchů včetně Abramoviče.

Klubu, v jehož vedení působí bývalý reprezentační brankář Petr Čech, bylo umožněno fungovat jen ve velmi omezeném režimu, aby nebyla ohrožena jeho účast v soutěžích.

Částečné uvolnění sankcí pro Chelsea rovněž znamená, že bude moci dostat od mateřské společnosti Fordstam 30 milionů liber (asi 889 milionů korun) na provozní náklady.

Abramovič ještě před uvalením prvních sankcí oznámil, že chce klub prodat a začal hledat kupce. Pětapadesátiletý Rus se stal majitelem Chelsea v roce 2003 a za jeho vlády prožila nejúspěšnější období v historii.

Chelsea pod Abramovičem získala pět titulů, dvakrát vyhrála Ligu mistrů a pětkrát ovládl Anglický pohár. Ke čtyřem ligovým titulům a jednomu triumfu v Lize mistrů pomohl Chelsea brankář Čech.

Reklama

Související témata: