Hlavní obsah

Zraněného Čecha na hostinu nepozvali, Butland předvedl chapadlo jednoruč

Londýn

Kanonýři schytávají jednu ránu za druhou. Po těsné porážce na Old Trafford doma velmi nečekaně podlehli také Swansea (1:2) a Petr Čech si navíc přivodil svalové zranění, kvůli němuž přijde o derby na Tottenhamu. Brankář Arsenalu chybí v přehlídce nejlepších zákroků 28. kola fotbalové Premier League, hitparádu ovládl Jack Butland ze Stoke.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Lazaret Arsenalu se rozrostl na nejcitlivějším místě. Petr Čech je oporou týmu, v derby proti Kohoutům však bude muset do branky Ospina. Také kouč národního týmu Pavel Vrba teď trne, co vlastně s Čechem je. V závěru utkání se přesunul do vápna soupeře, při rychlém návratu do své branky si pak přivodil svalové zranění. Kouč Wenger oznámil, že o víkendu na Tottenhamu nebude mít Čecha k dispozici...

Králem hitparády se stal Jack Butland ze Stoke. Po přihrávce Shelveyho ze strany pálil z voleje Doumbia do protipohybu brankáře, jenže Butland předvedl skvělý zákrok jednoruč jako chapadlem.

„Těžká zkouška pro nás, Newcastle bojuje o život, při pohledu na jejich mužstvo se přitom divíte, jak a proč jsou tam, kde jsou," uvědomoval si kouč Mark Hughes.

Shaqiri vstřelil jediný gól duelu teprve v 80. minutě a Butlandův náramný zákrok ze třetí minuty nastavení pak Stoke zachránil tři body.

Reklama

Související témata: