Hlavní obsah

Hotovo?! Ronaldo souhlasil s nabídkou ze Saúdské Arábie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že by už o dalším osudu Cristiana Ronalda bylo rozhodnuto? Podle španělského deníku Marca se portugalský útočník dohodl se saúdskoarabským klubem an-Nassr na smlouvě za 173 milionů liber ročně, což je v přepočtu zhruba 4,9 miliardy korun.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo oslavuje svoji trefu v utkání MS proti Ghaně.

Článek

Sedmatřicetiletý Ronaldo dostal začátkem tohoto měsíce padáka z Manchesteru United (oficiálně klub opustil po vzájemné dohodě), který už dále nechtěl snášet manýry hvězdného fotbalisty. Vše vyvrcholilo jeho rozhovorem s Piersem Morganem, kde pronesl řadu kontroverzních výroků na adresu kouče Erika ten Haga i klubu.

Teď se Portugalec prý dohodl na smlouvě na dva a půl roku se saúdskoarabským klubem an-Nassr, kde by si ročně měl přijít na téměř 5 miliard korun. Ronaldo v minulosti již jednu nabídku z Arabského poloostrova odmítl, ale zdá se, že tentokrát už se astronomickou částkou zlákat nechá.

An-Nassr je jedním z nejúspěšnějších klubů v zemi. Devětkrát ovládl místní nejvyšší soutěž, naposledy triumfoval v roce 2019. V letech 2020 a 2021 zase vyhrál saúdský Superpohár. Tým trénuje francouzský kouč Rudi Garcia, který v minulosti vedl například Marseille, Lyon či AS Řím.

V současném kádru figuruje řada bývalých velkých hvězd jako gólman David Ospina, který dříve chytal za Arsenal a Neapol, brazilský záložník Luiz Gustavo, který působil v Bayernu Mnichov, či kamerunský útočník Vincent Aboubakar, který začátkem tohoto týdne aspiroval na gól turnaje na letošním šampionátu v Kataru.

Podle listu Marca si žádný evropský klub nemůže dovolit nabídnout Ronaldovi tak lukrativní smlouvu, jako mu nabízí Saúdové.

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo na tréninku Portugalska na mistrovství světa.Video: Robert Neumann, Právo

Ronaldo v současnosti bojuje s portugalskou reprezentací na mistrovství světa v Kataru, kde už mají Portugalci jistý postup do osmifinále. Nic na tom nezmění ani páteční duel s Jižní Koreou. CR7 se zde opět stihl zapsat do historie, když se stal prvním hráčem, který skóroval na pěti šampionátech.

Reklama