Hlavní obsah

Hotovo, Kačaraba jde hostovat do Slavie. Liberec se může těšit na miliony

Praha
Aktualizováno

Pár dnů se rozmýšlel, i rokování mezi kluby se trochu vlekla, ale avizovaná dohoda je nakonec na světě. Liberecký fotbalový stoper Taras Kačaraba bude na jaře působit v Edenu, kam odešel na půlroční hostování s nepovinnou opcí. Úřadující mistr příchod pětadvacetiletého ukrajinského legionáře potvrdil i s tím, že pokud by se hostování změnilo v létě v přestup, pošle Slavia na sever Čech za Kačarabu 20 milionů korun.

Foto: www.slavia.cz

Ukrajinský obránce Taras Kačaraba už obléká slávistický dres.

Článek

„Taras je velmi kvalitní hráč, a proto si ho Slavia vyhlédla. Má šanci se posunout zase dál. Pro Slovan odvedl velmi dobrou práci. Přeji mu hodně štěstí, aby se porval a místo ve Slavii získal," rozloučil se s fotbalistou kouč Slovanu Pavel Hoftych.

Sportovní ředitel Pražanů Jiří Bílek si s ním notuje. "V  Liberci podával velmi dobré výkony. Na podzim navíc získal cenné zkušenosti v Evropské lize a udělal tak významný posun v  kariéře. Poté, co Ondřej Karafiát neměl takové herní vytížení, se nám tato změna jeví jako ideální. Věříme, že se Taras v sešívaném dresu prosadí," vysvětluje sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek pozadí transakce, jejiž součástí je Karafiátovo hostování pod Ještědem.

"Jsem moc rád, že jsem ve Slavii. Chci se probojovat do základní sestavy, to je můj primární cíl," řekl po podpisu smlouvy Taras Kačaraba.

„Stoperů máme dostatek. Trochu jsme se s tím až rvali. V případě, že by všichni byli zdraví, bylo to pro nás až nadstandardní," dodal Hoftych. Vedle Kačaraby měl na postu středního obránce k dispozici Chaluše, Tijaniho, Jugase a mladého Řeka Purzitidise.

Pětadvacetiletý Ukrajinec, který se stal po příchodu dánského legionáře Alexandera Baha další oficiálně potvrzenou posilou mistrovské Slavie, se v posledních měsících stal jedním z klíčových hráčů Slovanu. Výkonem v základní skupiny Evropské ligy na hřišti Gentu se dokonce probojoval do ideální sestavy kola Evropské ligy. Za Slovan odehrál celkem 81 utkání, připsal si tři góly.

Minulé jaro vytvořil pod Ještědem stabilní stoperskou dvojici s Ondřejem Karafiátem, který v létě zamířil do Slavie. „Přeji mu, aby se mu dařilo ještě lépe než v Liberci," loučil se s ním Kačaraba v červenci.

Nyní si oba bývalí spoluhráči svá místa prohodili. Karafiát se ke Slovanu připojil již na startu přípravy a momentálně je na soustředění modrobílých v Turecku. Kačaraba absolvuje přípravu se Slavií.

Reklama

Související témata: