Hlavní obsah

Podvod kvůli přestupu? Hvězdný útočník Barcelony má velký problém

Hvězdný útočník fotbalové Barcelony Luis Suárez si zadělal na průšvih. Italská policie podle tamních médií vyšetřuje jeho údajný podvod při získání občanství, které mu mělo pomoct při plánovaném přestupu do Juventusu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luis Suárez měl podvádět při získání italského občanství.

Článek

33letý Uruguayec byl podle všeho blízko přestupu do turínského velkoklubu. Vzhledem k omezenému počtu cizinců na hřišti mimo země EU, ale potřeboval nejprve složit jazykový test z italštiny, což bylo podmínkou k získání italského občanství.

Na něj měl Suárez nárok vzhledem k tomu, že jeho manželka Sofia Balbiová má italské předky, podmínkou ale bylo právě složení jazykového testu.

Uruguayec sice zkoušku úspěšně složil, jenže podle italských zdrojů mělo jít o podvod, protože fotbalista „znal otázky dopředu".

Foto: Nacho Doce, Reuters

Malý fanoušek Barcelony v dresu Lionela Messiho sleduje, jak Luis Suárez přijíždí na nedělní lékařskou prohlídku. S uruguayským útočníkem už v katalánské metropoli nepočítají.

"Vyskytly se ´nesrovnalosti´ v jazykovém testu Luise Suáreze na univerzitě v Perugii. Suárez dostal otázky předem. Agentura ANSA uvádí, že podle předběžného vyšetřování získal pas podvodem. Mezitím se jedná o jeho přestupu do Atlétika Madrid," tweetuje italský novinář Fabrizio Romano.

„Neumí ani slovo italsky. Pokud by mu novináři položili otázku, nevěděl by, která bije," píše dále Romano.

Juventus plánovaný přestup Suáreze kvůli problémům se získáním pasu stopl. Uruguayec se už dohodl s Barcelonou na rozvázání smlouvy a z Camp Nou odejde jako volný hráč.

Reklama

Související témata: