Hlavní obsah

Prezident Barcelony vyjádřil Koemanovi navzdory další porážce důvěru

Prezident fotbalistů FC Barcelona Joan Laporta veřejně vyjádřil důvěru trenéru Ronaldu Koemanovi navzdory tomu, že španělský velkoklub je po sobotní porážce s Atléticem Madrid v neúplné tabulce až na devátém místě. Z posledních šesti soutěžních zápasů Barcelona vyhrála jediný.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Trenér Barcelony Ronald Koeman.

Článek

"Je to důležité a je dobře, že to udělal. Kdyby v tom nebylo jasno, bylo by těžké soustředit se na práci a mít potřebný klid na změny, které se snažíme zavést," řekl Koeman. Nehledě na Laportovu podporu je mu jasné, že musí přijít změna.

"Řešení existuje, ale nedá se to změnit přes noc. Musíme tvrdě pracovat, dát čas mladým a počkat na návrat zraněných útočníků," prohlásil osmapadesátiletý nizozemský trenér. "Jde především o výsledky, takže po reprezentační pauze musíme všechny tři zápasy doma vyhrát," dodal mistr Evropy z roku 1988.

Barcelona se po letním odchodu hvězdného kapitána a historicky nejlepšího střelce Lionela Messiho v nové sezoně hledá. Z devátého místa neúplné tabulky ztrácí na vedoucí Real Madrid pět bodů, v Lize mistrů je bez bodu poslední. Po reprezentační přestávce ji čekají Valencie a Real, mezitím se rovněž doma utká v Lize mistrů s Dynamem Kyjev.

Reklama

Související témata: