Hlavní obsah

Proto jsme Van der Vaarta kupovali, radují se v Hamburku

HAMBURK (Německo)

Investice pěti milionů eur do nizozemského reprezentanta Rafaela van der Vaarta se začíná fotbalistům Hamburku vyplácet. Tým HSV zvítězil ve středu 1:0 na hřišti Sigmy Olomouc právě jeho gólem a před odvetou příští týden má nakročeno do finále Poháru Intertoto.

Článek

"To byla prostě světová třída. Přesně proto jsme Rafaela kupovali," rozplýval se trenér Thomas Doll nad uměním svého dvaadvacetiletého svěřence, jenž v 49. minutě umístěnou střelou rozhodl utkání. "Dostal jsem dobrou přihrávku od Jarolíma, zavřel jsem oči a vystřelil," popsal klíčovou trefu sám Van der Vaart.

Bývalý německý reprezentant Doll trénuje Hamburk od loňského října a po zápase v Olomouci si pochvaloval, jak jeho svěřenci pochopili pokyny. "Mí hráči se vyvíjejí. Už vědí, že stačí i v nepříliš zajímavém zápase proti Sigmě vyhrát 1:0, ale nejdůležitější je neinkasovat. Nula musí zůstat," zdůraznil Doll.

Trenér přiznal, že výkon Hamburku nebyl ještě ideální. "Ještě potřebujeme vyladit," prohlásil kouč, jenž je do odvety zvědav, s čím na jeho mužstvo vyrukuje Sigma. "Nechám se překvapit, co u nás předvedou. Ale i když doma prohráli, stále mají šanci. Neměli bychom ale připustit žádnou show," dodal Doll.

Reklama

Související témata: