Hlavní obsah

Raději bych vyhrál pohár, než byl v lize druhý, přiznává Kopic po postupu do semifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před jedenácti lety Jan Kopic s Jabloncem domácí pohár vyhrál, když ve finále s Mladou Boleslaví hrál klíčovou roli. Nyní se výraznou měrou podílel na výhře Plzně 3:0 v Jablonci ve čtvrtfinále. První gól si Severočeši sami vstřelili po jeho centru, druhý dal sám. O finále si to Kopic a spol. rozdá doma se Zlínem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK
Článek

Je finále blízko?

Viděli jsme, že když utkání v Jablonci zvládneme, tak příští utkání hrajeme doma se Zlínem a v tom zápase budeme favoriti. Nedostat se do finále by pro nás už bylo velkým neúspěchem. Po porážce s Libercem pro nás bylo pohárové utkání v Jablonci důležité. Co si budeme povídat, liga nám už utekla, Sparta se Slavií jsou daleko od nás, navíc po víkendové porážce se rozdíl ještě prohloubil. Pohár je proto pro nás hodně důležitý. Platilo to i pro Jablonec, takže šlo o těžké utkání, navíc na těžkém terénu.

Byl jste u prvních dvou branek. Dostal jste při nich od soupeře hodně prostoru?

Když jsem při první situaci běžel za balonem, tak jsem byl trochu naštvaný na Matěje (Vydru), že mi nedal víc kolmou přihrávku, abych šel rovnou sám na branku, ale naštěstí to dopadlo dobře. Nastřeloval jsem balon do vápna a stoper si míč nešťastně srazil do branky.

A o tři minuty později jste sám skóroval.

Tam to udělal krásně Čeki (Souaré), nastřelil míč na zadní tyč a jen jsem ve skluzu nastavil nohu a míč se odrazil do branky. Taková utkání jsou o prvním gólu, navíc na takovém terénu. Už jsme tady hráli před čtrnácti dny, takže jsme věděli, že to nějaký krásný ťukes nebude. Tak to prostě je. Jeli jsme hlavně postoupit.

Jestliže byl zápas o prvním gólu, jak důležité bylo, že ve 32. minutě za stavu 0:0 nastřelil jablonecký Kratochvíl jen tyčku?

Trefil tyčku, ale dvě minuty předtím Šulcík taky dal tyčku, takže na tyče to bylo 1:1. Ale samozřejmě, na takovém terénu vám strašně moc první gól pomůže. Byla by to určitě velká komplikace inkasovat jako první.

Na gól jste vy osobně čekal delší dobu, věříte, že vás tento zápas nakopne?

Tenhle rok moc čísla nemám, tak to prostě je. Gól jsem dal po dlouhé době. V lize ještě nemám. Šance mívám, ale nepadá mi to tam. Doufám, že se to tímto gólem zlomí a nějaké ještě do konce sezony přibudou. Musím říct, že se mi běhá docela dobře. Fyzicky jsem na tom úplně v pohodě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Plzně se radují z druhého gólu proti Jablonci

Domácí pohár jste vyhrál před 11 lety právě s Jabloncem…

Je to jediný můj český pohár, takže na to vzpomínám docela často. To už je jedenáct let?

Ano, v roce 2013 jste porazili ve finále Mladou Boleslav a vy jste v závěru sehrál klíčovou roli.

To to letí… Pamatuju si to, samozřejmě. Vyrovnával jsem na 2:2. Pak jsem dával rozhodující penaltu, na to člověk asi nezapomene do konce života, takže kéž bych si to zopakoval s Plzní.

S ní jste domácí pohár na rozdíl od ligy ještě nevyhrál. Čím to je?

Je to tak. Co jsem v Plzni, v semifinále jsme snad byli jen jednou. Vždy jsme hráli nahoře o titul, takže bych řekl, že jsme se soustředili na boj o titul a pohár byl asi na vedlejší koleji.

Teď je situace jiná.

Ano, titul už asi na 99 procent nebude, takže bych si chtěl zvednout nad hlavu pohár. Už jsem to zažil s Jabloncem a je to krásný. Raději bych vyhrál pohár, než byl druhý v lize, protože něco zvednout nad hlavu s týmem je velká euforie.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články