Hlavní obsah

Baroš po prohře kritizoval rozhodčího

PRAHA

Kulhající a s velký zpožděním kvůli dopingové kontrole dorazil do mix-zóny pražské Toyota arény Milan Baroš. "Zase to bolí. Zranění je zpátky, achilovka je po zápase znovu ztuhlá. Je to dost špatný," okomentoval svůj zdravotní stav útočník anglické Aston Villy po prohře národního celku s Nizozemskem v kvalifikaci mistrovství světa. Nedělní trénink vynechal a jeho středeční start ve Finsku je ohrožen.

Článek

Baroš znamenal jako osamělý útočník největší nebezpečí pro obranu soupeře, po faulu na něj kopali domácí i penaltu. Tu ale Rosický neproměnil. "Rozhodčí písknul penaltu, kterou písknout neměl. Tenhle faul tak hrozný nebyl, na rozdíl od jiných soubojů. Poprvé mě soupeř jasně stáhnul, podruhé jsem šel do vápna a bek mě jasně sestřelil. A ve finále jsem dostal žlutou kartu za simulování. To nebylo žádné simulování, ale normální souboj ve vápně, při kterém jsem spadl. Nebyla to penalta, ale ani žlutá karta," nesouhlasil s výroky sudího Baroš.

"Nechci shazovat nic na rozhodčí, ale zápas se mu absolutně nepovedl. Hrajeme doma, takže by rozhodčí měl pískat minimálně rovinu a ne to, co tady předváděl. Všechny hlavičkové souboje nám pískal jako fauly a Holanďanům ne. Je ale pravda, že jsme si zápas prohráli sami. Mohli jsme jít do vedení, ale šanci jsme nevyužili," byl nespokojený s výkonem francouzského arbitra Sarse Baroš.

Na hřišti nechali všechno

Českému celku se nedá upřít snaha, vyloženou šanci mimo penalty si nevytvořili. "Hráli jsme podle mě dobře, ve druhém poločase jsme byli na hřišti prakticky jenom my. Nedali jsme penaltu, trefili břevno. Srazilo nás, že jsme místo vedení za dvě minuty naopak prohrávali. A když už dal Štajny gól, tak pro údajný ofsajd neplatil. Na hřišti jsme nechali všechno, ale přesto prohráli," říká Baroš.

Národnímu celku citelně chyběl na hrotu dlouhán Koller. Ten je stejně jako Lokvenc zraněný a reprezentace musela měnit taktiku. "Honza určitě chyběl. Ale prostě jsme ho k dispozici neměli a museli jsme hrát bez něj. I když jsme hráli na jednoho útočníka, podporovali mě ze strany Poborský nebo Rosický. Měl jsem za úkol dostávat dlouhé míče za záda obrany, což se párkrát i povedlo. Škoda, že jsme z toho nevytěžili víc, než penaltu," litoval rodák z Vigantic.

S hráčem na zádech technika mizí

Barošovi občas odskočil míč, několikrát chyběl krůček k úspěšnému zakončení. "To je těžké. Běhal jsem pořád s hráčem na zádech a to se pak technika těžko uplatňuje. Je náročné udržet stabilitu i koordinace je ztížená. Snažil jsem se," tvrdí útočník.

Po prohře s Nizozemskem je národní celek v zapeklité situaci. Závěrečný duel kvalifikace ve Finsku musí vyhrát, jinak skončí ve skupině třetí a nepostoupí ani do baráže. "Všichni víme, co prohra znamená. Musíme ve Finsku vyhrát, nic jiného nám nezbývá. Víme, na čem jsme, a pořád to máme ve svých rukách. Tlak bude asi trošku větší, protože jet do Finska s cílem vyhrát, není nic jednoduchého. Zvládnout se to ale dá," věří v úspěch ve středečním zápase Baroš.

Reklama