Hlavní obsah

Brazilské fotbalisty bude rok trénovat Diniz, pak má přijít Ancelotti

Prozatímním trenérem brazilských fotbalistů byl jmenován Fernando Diniz. Příští rok chce svaz přivést Carla Ancelottiho, o kterého usiluje delší dobu. Slavný italský kouč má ještě na jednu sezonu smlouvu v Realu Madrid. Televizní stanice Globo uvedla, že šéf brazilského fotbalu Ednaldo Rodrigues chce, aby Ancelotti vedl pětinásobné mistry světa na Copě América v létě příštího roku.

Foto: Bruna Prado, ČTK/AP

Nový trenér brazilské reprezentace Fernando Diniz.

Článek

Diniz podepsal smlouvu na jeden rok. Zároveň s reprezentací dál povede i Fluminense v brazilské lize. S národním týmem vstoupí do kvalifikace o mistrovství světa v roce 2026, kterou Brazilci zahájí 7. září domácím zápasem proti Bolívii.

"O tomhle sní všichni. Pracovat pro národní mužstvo je čest a velká hrdost. Je to výzva, zvlášť způsob, jak se to stalo. Jsem přesvědčený, že máme všechno, abychom se posunuli dál a tým fungoval," uvedl ve videu devětačtyřicetiletý kouč.

Dinize si podle brazilských médií přáli na lavičce hráči. "Vyznává podobnou taktiku jako trenér, který přijde před Copou América, Ancelotti," řekl televizní stanici Globo Rodrigues. Italský kouč už dříve brazilskému svazu vzkázal, že si zájmu velmi cení. Zda angažmá přijme, zatím neuvedl.

Brazílie byla bez trenéra od prosincového mistrovství světa v Kataru, na kterém vypadla ve čtvrtfinále. Po turnaji skončil u týmu Tite. V jarních přípravných zápasech s africkými soupeři vedl mužstvo kouč reprezentace do 20 let Ramon Menezes. Pod jeho vedením Brazilci podlehli Maroku a Senegalu, porazili jen Guineu.

Reklama

Související témata: