Hlavní obsah

Češi letí k přípravě do Maďarska bez Coufala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká fotbalová reprezentace se v pátek naveče přesune letecky do Maďarska, kde v neděli odehraje přípravné utkání. Na palubě speciálu bude chybět obránce Vladimír Coufal, který se kvůli lehčímu zranění odpojil od národního týmu. Kouč Jaroslav Šilhavý za něj náhradníka povolávat nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal během utkání kvalifikace ME 2024 proti Albánii.

Článek

„Vladimír Coufal má menší vleklý zdravotní problém. WestHam přesto souhlasil, že na sraz může dorazit. Nicméně jeho zdravotní stav se v průběhu týdne a po zápase nezlepšil, a tak s ním do přípravného zápasu nepočítáme. Proto dnes odletěl do Londýna,“ vysvětlil manažer reprezentace Tomáš Pešír.

Národní tým, který ve čtvrtek remizoval v kvalifikaci o Euro 2024 s Albánií, odletí do Budapešti s dvaadvaceti hráči včetně tří brankářů. Maďarsko je nejčastějším soupeřem Česka v historii, obě mužstva čeká 43. vzájemný zápas.

„Maďarsko má dobrý tým a skvělé hráče, z nichž mnozí hrajou v zahraničí. I lidi tam reprezentací žijou. Určitě to pro nás bude dobrý test,“ řekl před odletem obránce Patrizio Stronati, který v Maďarsku už třetí sezonu působí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.