Hlavní obsah

Česko - Kuvajt 7:0Češi si zastříleli. Fotbalisté Kuvajtu schytali sedmigólový výprask

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Barák 1 : 0
45. Pešek 2 : 0
46. Pešek 3 : 0
57. Souček 4 : 0
60. Novák 5 : 0
83. Sýkora 6 : 0
88. Sýkora 7 : 0
Záznam online reportáže

Zdeněk PavlisSport.cz
Aktualizováno

Povinná příprava hraná na povel UEFA české fotbalové reprezentaci vyjít samozřejmě musela. Aby ne, když Kuvajt figuruje ve světovém žebříčku o 111 míst pod ní, neboť od listopadu roku 2019 nevyhrál z jedenácti zápasů ani jediný. Neuspěl ani v Olomouci, kde schytal od českého výběru ladícího formu na úterní derniéru v kvalifikaci o účast na MS 2022 proti Estoncům milosrdný sedmigólový výprask.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jakub Pešek z Česka (vpravo), autor druhého gólu proti Kuvajtu.

Článek
Fotogalerie

„Ani jsem se nedivil. Vždyť v Kuvajtu dávají dohromady úplně nové národní mužstvo momentálně tvořené z devadesáti procent hráči do 21 let, které doplňují tři čtyři starší fotbalisté. Ty ještě pamatuju z dob tamního působení. Navíc šlo o jejich teprve druhé utkání, to další je čeká příští týden v Litvě," měl jasno Milan Máčala, že reprezentace z Perského zálivu na Hané ani jinak dopadnout nemohla.

„Na tamní fotbal tvrdě dopadly sankce FIFA, takže se vrátil o několik desetiletí nazpátek," připomněl kouč, který v devadesátých letech národní tým Kuvajtu vedl v 70 zápasech a teď sledoval jeho novou tvář.

Tvář českého celku také, protože asistent Jiří Chytrý zaskakující za trenéra Jaroslava Šilhavého uvrženého do covidové karantény zkoušel formu hráčů, kteří by měli vyrukovat na Estonce.

Proto úvodní sestava s Mandousem v bráně a dodatečně povolaným Krmenčíkem na hrotu útoku, se stoperskou dvojicí Zima - Brabec i s oběma legionáři z West Hamu Součkem a Coufalem, proto šest střídání ve druhé půli a samozřejmě vytrvalý tlak od úvodního hvizdu.

Při hře na jednu bránu, kdy se bezelstní, pomalí a nedůrazní Kuvajťané jen bránili a odkopávali míče nazdařbůh, se samozřejmě rodila šance za šancí. Barák hlavičkoval hned v úvodu vedle, Souček trefil tyč, na první Barákův gól se však čekalo 26 minut. A další příležitosti likvidoval 34letý gólman Chaled Rašídí, který si jako jediný z hostů zaslouží zmínku.

„Je na něm znát, že působil dva roky v anglickém Nottinghamu," připomněl Máčala.

Ani Rašídí ale nezabránil debaklu nebohých fotbalových neumětelů kolem sebe, kteří po změně stran úplně odpadli a po dvou gólech Peška, hlavičce Součka, trefách Nováka a Sýkory schytali výprask, který byl pro ně vzhledem k průběhu střetnutí a počtu šancí ještě hodně milosrdný.

Přípravné fotbalové utkání v Olomouci:
ČR - Kuvajt 7:0 (2:0)
Branky: 45. a 46. Pešek, 83. a 88. Sýkora, 26. Barák, 57. Souček, 60. Novák. Rozhodčí: Kralovič - Štrbo, Ferenc (všichni SR). Bez karet. Diváci: 5367.
ČR: Mandous - Coufal, Zima, Brabec, Matějů (46. Novák) - Souček, Sadílek (61. Král) - Masopust (72. Kopic), Barák (72. Sýkora), Pešek (61. Vydra) - Krmenčík (61. Kuchta). Trenér: Chytrý.
Kuvajt: Ch. Rašídí - Dusárí, Harbí, Chálid Fazlí II (67. Mahrán), F. Rašidí, Kalláf - Daští (46. Rizá), Džazá (82. Huvaidí), Utaibí (46. Faníní) - J. Rašídí (46. Burslí), A. Rašidí (61. Mutavá). Trenér: González.

Reklama

Související témata: