Hlavní obsah

Česká fotbalová sedmnáctka prošla na letní ME, tým do 19 let nepostoupilČeská fotbalová sedmnáctka prošla na letní ME, tým do 19 let nepostoupil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští fotbalisté do 17 let postoupili na letní mistrovství Evropy. V posledním utkání závěrečné fáze kvalifikace sice prohráli 1:2 s Polskem, ale jako jeden z týmů na druhých místech ve skupinách si zajistili účast na šampionátu. Naopak reprezentační devatenáctka navzdory vítězství 2:0 nad Skotskem na závěrečný turnaj neprošla.

Foto: FAČR

Česká fotbalová sedmnáctka prošla na letní ME

Článek

Sedmnáctka šla do třetího utkání v kvalifikační skupině v Bosně a Hercegovině po výhrách nad Běloruskem (1:0) a domácím výběrem (2:0). S Polskem sice přímý souboj o první místo prohrála, ale šest bodů jí s přehledem stačilo, aby se dostala mezi sedm nejlepších celků z druhých příček, které se rovněž kvalifikovaly na šampionát. Svěřence trenéra Jiřího Žiláka čeká závěrečný turnaj na přelomu května a června na Kypru.

„Celému týmu v čele s trenérem Jiřím Žilákem k postupu na mistrovství Evropy blahopřeji. Jejich tvrdá práce přinesla ovoce. V této věkové kategorii jsme si zajistili účast na závěrečném šampionátu poprvé od roku 2019 a já nepochybuji, že se tým v květnu na Kypru předvede v dobrém světle,“ uvedl na webu FAČR předseda asociace Petr Fousek.

Devatenáctka rovněž zakončila závěrečnou fázi kvalifikace s šesti body a bilancí dvou vítězství a jedné porážky, na šampionát ale postoupily jen vítězné týmy ve skupině. Z té „české“ se na závěrečný turnaj probojovala stoprocentní Itálie, která v klíčovém duelu porazila svěřence trenéra Tomáše Janotky 2:1. Zbylého účastníka Gruzii mladí Češi porazili 1:0.

Reklama