Hlavní obsah

Austrálie - Česko 4:0 České fotbalistky na úvod přípravného turnaje prohrály s Austrálií

České fotbalisty na úvod přípravného turnaje v Austrálii utrpěly debakl 0:4 s domácími reprezentantkami. Australanky všechny čtyři branky v Gosfordu vstřelily ve druhém poločase. Svěřenkyně trenéra Karla Rady v neděli nastoupí proti Jamajce a příští středu zakončí Cup of Nations zápasem s dalším účastníkem mistrovství světa Španělskem.

Článek

Češky si v úvodní půlhodině vytvořily slibné šance, ale střely Dlaskové, Chlastákové i Khýrové zlikvidovala brankářka Arnoldová. Po změně stran už dominovala Austrálie, která bude v létě spolu s Novým Zélandem hostit světový šampionát. Dvakrát se trefila Rasová a další góly přidaly Kerrová a kapitánka Polkinghorneová.

"Myslím, že každé odehrané utkání je pro nás dobré. I takový zápas, který prohrajeme. Měli jsme tam opravdu dobré momenty a především v prvním poločase jsme hráli dobře. Ve druhém poločase na nás byla znát únava a dost možná se na týmu projevilo i to náročné cestování a jet lag," citoval kouče Radu web fotbal.cz.

"V prvním poločase jsme měli velké příležitosti Jitky Chlastákové a Míši Khýrové. Celkově jsme tam několik dalších akcí dobře dotáhli a byla to škoda, že jsme nedali gól. I tak jsme první poločas zvládli velmi dobře. Moc nás mrzí, že jsme v úvodu druhé půle rychle inkasovali a poté jsme hned o pár minut později dostali další gól," dodal.

Přípravný turnaj fotbalistek v Gosfordu (Austrálie):
Austrálie - Česko 4:0 (0:0)
Branky: 48. a 56. Rasová, 70. Kerrová, 84. Polkinghorneová.
Sestava ČR: Lukášová - Šlajsová (66. K. Růžičková), Bertholdová, Necidová, Dlasková - Cahynová, Mrázová (86. Polcarová), Pochmanová (76. Cvrčková) - Chlastáková (66. Veselá), Martínková (66. Stašková), Khýrová (86. Černá). Trenér: K. Rada.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.