Hlavní obsah

Drobná změna plánu, do Černé Hory neletí ani Král

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šetření šestice vytížených hráčů po sobotní kvalifikaci na Faerských ostrovech bylo v plánu hned od zveřejnění nominace. V praxi došlo k drobné změně. Do Černé Hory neodcestovalo k přípravnému utkání sedm fotbalistů reprezentace včetně Alexe Krále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Piotr Zieliński z Polska a Alex Král během utkání kvalifikace ME 2024 v Praze.

Článek

Fotbalová reprezentace po výhře na Faerských ostrovech (3:0) odletěla v neděli po poledni do Černé Hory, kde ji v úterý čeká přípravné utkání. Při mezipřistání v Praze se od národního týmu nakonec odpojilo hned sedm hráčů.

Trenéři s předstihem avizovali, že do Podgorice nepoletí Vladimír Coufal, Tomáš Holeš, David Jurásek, Václav Jurečka, Ladislav Krejčí a Jan Kuchta. K nim ještě po dohodě během probíhajícího srazu přibyl Alex Král, který bundesligovou sezonu dohrával s drobnějšími zdravotními problémy.

„Mají za sebou extrémně náročnou sezonu. Vzhledem k tomu, že v Černé Hoře nás čeká příprava a chceme dát šanci i jiným hráčům, rozhodli jsme se vyjít vstříc jak těmto hráčům samotným, tak jejich klubům. Domluva se Spartou i se Slavií byla naprosto bezproblémová. Snad i tento malý detail pomůže, že Sparta i Slavia budou dobře připravené na novou sezonu. Aby byly úspěšné v evropských pohárech, je i v zájmu reprezentace a celého českého fotbalu," předeslal manažer reprezentace Tomáš Pešír.

Reprezentace tak v Černé Hoře bude mít k dispozici osmnáct hráčů. Přípravné utkání uzavře soutěžní ročník 2022/23. Národní tým se opět sejde v září, kdy se znovu rozjede kvalifikace o postup na EURO 2024. V ní zatím svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého vedou svou skupinu.

Aktuální kádr
Brankáři:
Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík
Obránci:
Jakub Brabec, David Douděra, Jakub Jugas, Patrizio Stronati, Jaroslav Zelený, David Zima
Záložníci:
Václav Černý, Lukáš Provod, Lukáš Sadílek, Michal Sadílek, Tomáš Souček, Jaromír Zmrhal
Útočníci:
Adam Hložek, Mojmír Chytil, Jan Matoušek

Reklama