Hlavní obsah

Fotbalová jednadvacítka se v březnu utká také s Polskem

Praha

Česká fotbalová reprezentace do 21 let se v přípravě na letní mistrovství Evropy utká i s pořadatelem šampionátu Polskem. Utkání se odehraje 27. března v Kielcích tři dny po úvodním zápase v novém roce proti Slovensku v Karviné.

Foto: Jan Tauber

Vítězslav Lavička, trenér reprezentační jednadvacítky, obklopen svěřenci při jednom z tréninků.

Článek

"Jsme rádi, že máme březnový program kompletní. Sledujeme několik cílů. Ze sportovního hlediska máme dva kvalitní soupeře, kteří se také připravují na závěrečný turnaj mistrovství Evropy," uvedl na webu FAČR trenér Vítězslav Lavička. "Zároveň si vyzkoušíme rytmus zápasů, protože šampionát je rozlosován tak, že zápasy se hrají každý třetí den," dodal.

Český tým na Euro postoupil jako vítěz skupiny, v níž prohrál jediné utkání. Patrik Schick se s deseti góly stal nejlepším střelcem celé kvalifikace. Na šampionátu se Lavičkův výběr utká postupně s Německem, Itálií a Dánskem. Do semifinále postoupí vítězové skupin a nejlepší tým z druhých míst.

Vstupenky jdou na odbyt

Los turnaje určil, že Lvíčata sehrají všechna tři utkání ve městě Tychy. Předprodej vstupenek na ME 21 v Polsku začal 21. února na webových stránkách šampionátu.

Vstupenky stojí v přepočtu 100 Kč a 150 Kč, v nabídce byla zhruba polovina kapacity stadiónu v Tychy a například na utkání českého týmu s Německem bylo během týdne prodáno dva a půl tisíce vstupenek, tedy třetina nabízeného množství.

„Proto bych chtěl i touto cestou naše fanoušky jménem celého týmu požádat, aby neváhali a pokud o cestě do Polska uvažují, aby si vstupenky zajistili včas, dokud ještě jsou... Vzhledem k tomu, že Tychy je necelých sto kilometrů od hranic, věříme, že se najde hodně našich fanoušků, ochotných nás povzbudit," apeluje na potencionální příznivce Lavička.

Reklama