Hlavní obsah

Fotbalové jednadvacítce vychytal v Rumunsku remízu gólman Grigar

NAVODARI (Rumunsko)

Bezbrankovou remízu vezou z Rumunska fotbalisté České republiky do jednadvaceti let. Děkovat za ni ale mohou především gólmanu Grigarovi, který předvedl několik skvělých zákroků a znovu přiblížil svůj tým baráži o evropský šampionát.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Ilustrační foto

Článek

Trenér Škorpil na poslední chvíli musel změnit plány po povolání Sivoka do áčka a na hře mužstva byla absence obvyklého tahouna znát. Na nerovném terénu hra trpěla nesourodostí, málokdy byly k vidění plynulé akce. Hřiště v Navodari leží uprostřed delty, a tak své s hrou udělal i silný mořský vítr, který foukal směrem k české brance.

Domácí Rumuni byli pohyblivější, ale ani jim se nedařilo dostávat příliš do blízkosti Grigarovy branky. Přesto si vypracovali už do přestávky několik slibných příležitostí a nejaktivněji si počínal především Prepelita, jehož rána z 11. minuty českého brankáře poprvé vyděsila. Nejvíce umění ale sparťanský gólman musel ukázat ve 21. minutě, kdy akrobaticky vyrazil střelu Radoie.

Změna stran obraz hry pozměnila

Změna stran hodně obraz hry pozměnila. Češi dokázali při hře po větru více podržet míč na soupeřově polovině, zvýšili i úspěšnost v osobních soubojích. Přesto první větší šanci si vypracovali znovu domácí: v 59. minutě se proháčkoval Zicu středem šestnáctky, jenže nakonec narazil na Grigara, který dalším skvělým zákrokem svůj tým podržel.

Domácí si byli vědomi nutnosti dnešní zápas vyhrát, a tak přidávali na ofenzivě, ale neproměnili ani další obrovskou možnost, kterou měl v 72. minutě znovu Zicu, jenže opět narazil na neprůstřelného Grigara.

Důležitou remízu v boji o účast na evropský šampionát český tým udržel, přestože domácí se až do posledního hvizdu snažili o vítězný gól. Jenže ve svých akcích nebyli dost důrazní a Češi si už cenný výsledek pohlídali. Na víc dnes ale v Rumunsku neměli.

Rumunsko - Česká republika 0:0
Rozhodčí: Malcolm - Redfern, Shanks (všichni Sev. Ir.). ŽK: Zicu, Constantin - Pudil, Magera, Rilke, Kadlec, Klein. Diváci: 2500.
Rumunsko: Hutan - Radoi, Constantin, Moti, Nesu - Nicolita, Plesan, Prepelita (46. Florescu) - Zicu, Keseru (66. Curelea), Vasilace (82. Surdu). Trenér: Martin.
ČR: Grigar - Kaufman, R. Hubník, Latka, Kadlec - Rilke, Hušek, Magera (63. Klein), Pudil - Papadopulos (75. Limberský), Bednář (90. Mikolanda). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články