Hlavní obsah

Fotbalových hvězd si v Seefeldu nikdo nevšímá

SEEFELD

Plnými doušky si česká fotbalová reprezentace užívá klidu, kterého se jí dostává při soustředění v rakouském Seefeldu, kde našla dočasné útočiště před blížícím se mistrovstvím Evropy v Portugalsku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Reprezentanti mají v Alpách klid k přípravě na Euro.

Článek

"Zatím vše do puntíku splňuje naše předpoklady, s nimiž jsme odjížděli a kvůli kterým jsme si zdejší středisko zvolili," líčil ve středu vpodvečer Lukáš Tuček, tiskový mluvčí fotbalové reprezentace.

Mají soukromí

Přestože v týmu Karla Brücknera se to jen hemží hvězdami předních evropských klubů, z nichž jsou mnozí velmi atraktivním a drahým přestupovým zbožím, nikdo hráče neobtěžuje.

"V hotelu máme absolutní soukromí. Je tu jen několik málo hostů, nikdo se však naší přítomností nevzrušuje, mnozí zřejmě ani netuší, že se bude šampionát konat. Jen před středečním dopoledním tréninkem k hotelu dorazili tři sběratelé autogramů," přiblížil Tuček.

Většina hráčů si po úterním odpoledním tréninku dopřávala relaxace v hotelových lázních. K dispozici mají kromě velkého bazénu rovněž saunu, obzvláště si pak pochvalovali komplex menších bazénků s relaxační hudbou. Stejný program pak volili i ve středu, kdy byly na programu dva tréninky. "Dopoledne si hráči po nácviku zakončení zpestřili ještě nohejbalem," prozradil Tuček.

Odpoledne, kdy sluníčko vystřídalo polojasné počasí, se však s míčem nepotkal vůbec nikdo, neboť na programu byl jen výběh. Nikdo z hráčů nemá zdravotní trable, stoprocentně fit je i Jiránek, jehož sužovaly střevní potíže.

Těšili se na Ligu mistrů

Na středeční večer se pak všichni těšili, neboť usedli k televizním obrazovkám, aby sledovali finále Ligy mistrů. A s napětím očekávali, zda na hřiště vyběhne jako první Čech v historii k souboji s Portem záložník Monaka a rovněž český reprezentant Jaroslav Plašil.

"V pátek dvě hodiny před polednem bude v Mnichově, takže odpolední trénink určitě stihne," potvrdil Tuček avizovaný přílet benjamínka českého týmu.

Zápřah masérů

"Nikdo nemá na žádné výstřelky náladu. Po náročné sezóně jsou hráči skutečně unavení. I proto trenér Brückner klade maximální důraz na regeneraci a snaží se zátěž rozmělnit, podle předchozího zatížení," vykládal Tuček ze Seefeldu.

I proto byli ve velkém zápřahu maséři Poustka, Mališ a Vít. "Navíc v jejich pokoji je umístěný jeden z DVD přehrávačů, takže tam hráči často zajdou jen se pobavit a sledovat některý z dovezených filmů," odtajnil Tuček.

Reprezentační vedení dělá pro spokojenost Brücknerových svěřenců skutečně maximum. Do Seefeldu výprava dovezla kromě osmdesáti vybraných titulů na DVD i čtyři herní konzole Playstation 2 s řadou her, které jsou volně k mání, stejně jako filmy, neboť tým nemá k dispozici žádnou uzavřenou klubovnu.

Reklama

Související témata: