Hlavní obsah

Holoubek znovu na české scéně! Od léta má nové angažmá

Praha

Bývalý trenér pražské Sparty a Liberce David Holoubek od léta povede český národní tým fotbalistů do 18 let. Nahradí Jana Suchopárka, který se vrátí k reprezentační devatenáctce. U ní až do březnové elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy zůstane Luboš Kozel, nový trenér Baníku Ostrava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Holoubek na snímku z doby, kdy vedl Liberec během utkání čtvrtfinále MOL Cupu proti Slavii.

Článek

S mládeží pracoval Holoubek v minulosti ve Spartě, u reprezentace bude devětatřicetiletý kouč působit poprvé. "Bude to nová zkušenost, protože reprezentační trenéři nemají možnost denně ovlivňovat hráče v tréninkovém procesu. Během srazů musí být jejich práce maximálně efektivní. V tomhle to bude zcela nové. Chci být dobrý trenér, mít dobré výsledky a vybírat správné kluky," citoval Holoubka web fotbal.cz.

Po angažmá ve Spartě trénoval Liberec a naposledy Ružomberok, kde na vlastní žádost skončil loni v květnu. Na jaře bude Holoubek sledovat hráče pro svůj výběr a také spolupracovat s Kozlem jako pozorovatel na turnajích reprezentační devatenáctky.

"Vzhledem k tomu, že jsem 12 let působil ve Spartě, kde jsou hráči a trenéři vychováváni k tomu, aby byli co nejlepší a co nejúspěšnější, mám v sobě tuhle DNA a byla ve mně i v období, kdy jsem vedl áčko v lize. Chci jako trenér vyhrávat všechno," řekl Holoubek.

Fotbalová asociace ČR si od mladého kouče hodně slibuje. "Jsme rádi, že tým trenérů mládežnických reprezentací doplňuje právě David Holoubek, který má bohaté zkušenosti s prací od přípravkových až po seniorské kategorie," uvedl ředitel oddělení rozvoje fotbalu Jiří Kotrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.