Hlavní obsah

Hvězda Manchesteru City Haaland vévodí norské nominaci na Čechy. Sparťan chybí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdný kanonýr Manchesteru City Erling Haaland vévodí norské nominaci na březnové přípravné zápasy s českými fotbalisty a Slovenskem. V třiadvacetičlenném výběru, který dnes oznámil trenér Staale Solbakken, jsou i další opory jako brankář Örjan Nyland z FC Sevilla, obránce Leo Östigaard z Neapole či záložník Martin Ödegaard z Arsenalu. Na seznamu naopak schází sparťanský záložník a trenérův syn Markus Solbakken.

Foto: Lee Smith, Reuters

Erling Haaland z Manchesteru City slaví gól.

Článek

„Je to pro nás příležitost se sejít a trochu se posunout. Chceme se zaměřit na to, abychom udrželi čisté konto. Až potom se můžeme soustředit na ofenzivu,“ uvedl na webu norského svazu kouč Solbakken. „Čeká nás náročný půlrok. I vzhledem k tomu, že jsme se měli kvalifikovat na Euro, ale nepovedlo se nám to,“ dodal.

Třiadvacetiletý Haaland kvůli zranění vynechal takřka celý prosinec a leden, přesto už dal v této sezoně v barvách City 29 gólů v 33 zápasech a s 18 brankami vede tabulku střelců anglické ligy. Obdobnou bilanci má i v reprezentaci, za kterou se trefil sedmadvacetkrát v 29 utkáních.

Solbakken, který od lednového přestupu z Vikingu Stavanger nastoupil za Spartu v sedmi duelech včetně čtyř ligových, má na kontě jediný reprezentační start. Premiérový zápas si může připsat obránce Cercle Bruggy Jesper Daland.

V nominaci chybí Fredrik Aursnes, který uzavřel reprezentační kariéru. Osmadvacetiletý záložník Benfiky Lisabon se chce soustředit už jen na klubové zápasy. V národním týmu odehrál 20 utkání a vstřelil jeden gól.

Nominace Norska na přípravu s Českem (22. března) a Slovenskem (26. března):
Brankáři:
Örjan Nyland (FC Sevilla/Šp.)
Mathias Dyngeland (Brann)
Egil Selvik (Haugesund).
Obránci:
Leo Östigaard (Neapol/It.)
Kristoffer Ajer (Brentford/Angl.)
Jesper Daland (Cercle Bruggy/Belg.)
Andreas Hanche-Olsen (Mohuč/Něm.)
Marcus Holmgren Pedersen (Sassuolo/It.)
Julian Ryerson (Dortmund/Něm.)
David Möller Wolfe (Alkmaar/Niz.)
Fredrik Björkan. (Bodö/Glimt
Záložníci:
Patrick Berg (Bodö/Glimt)
Sander Berge (Burnley/Angl.)
Aron Dönnum (Toulouse/Fr.)
Mohamed Elyounoussi (FC Kodaň/Dán.)
Osame Sahraoui (Heerenveen/Niz.)
Kristian Thorstvedt (Sassuolo/It.)
Hugo Vetlesen (FC Bruggy/Belg.)
Martin Ödegaard (Arsenal/Angl.)
Oscar Bobb. (Manchester City/Angl.)
Útočníci:
Erling Haaland (Manchester City/Angl.)
Jörgen Strand Larsen (Vigo/Šp.)
Alexander Sörloth (Villarreal/Šp.).

Reklama