Hlavní obsah

Ivanovič se těší na kamaráda Čecha. Je to nejlepší brankář na světě, říká kapitán Srbů

Ostrava

Za českou fotbalovou reprezentaci odchytal Petr Čech už 117 utkání a díky působení v několika evropských klubech zná téměř každý významný stadión v Evropě. Nicméně ve Vítkovicích, kde v pátek večer sehraje česká reprezentace přípravný zápas proti Srbsku, ještě nikdy nechytal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Petr Čech během tréninku národního týmu před přípravným zápasem se Srbskem.

Článek
Fotogalerie

„Ještě jsem neměl možnost tady hrát. Ani na starém a ani na novém stadiónu jsem nikdy nebyl. Pokud půjdu v pátek večer do branky, bude to moje premiéra. Ten stadión je moc hezký a tenhle fotbalový region si ho zaslouží," svěřoval se Čech po příjezdu do Ostravy.

To jeho parťák Tomáš Vaclík vítkovický stadión důvěrně zná. Než v roce 2010 přestoupil do Viktorie Žižkov, chytal právě za místní třetiligový klub. A tak se nabízí otázka, zda nedostane přednost před zkušeným Čechem. „Sestavu vybírá trenér, ne já. Uvidíme, koho postaví," pousmál se Čech. Kouč Pavel Vrba následně naznačil, že by to mohl být právě ostravský rodák, kdo se v pátek od 20.30 postaví do branky. „Momentálně se k této variantě přikláním," připustil reprezentační kouč.

Pokud se tak opravdu stane, bude si muset Čech na svůj rekordní 118. zápas v národním týmu počkat minimálně do úterý 17. listopadu, kdy se česká reprezentace utká ve Vratislavi s domácím Polskem.

Na hřišti by se v pátek mohl potkat s kamarádem z Chelsea Branislavem Ivanovičem. „Braňo patří k hráčům, se kterým jsem byl v Chelsea nejdéle. Když jsme se potkali minulý týden na tréninku našich dětí, říkal, že je zraněný. Nevěděl, zda bude hrát. Jsem rád, že se zvládl dát dohromady, nicméně asi to pro nás velká výhoda nebude," řekl současný brankář konkurenčního londýnského klubu Arsenalu.

Ivanovič: Čech je nejlepší brankář na světě

Srbští fotbalisté se na rozdíl od Čechů na mistrovství Evropy 2016 neprobojovali. „Nevyšlo nám to a mrzí nás to hodně. Ale nemá smysl se zabývat tím, co bylo. Díváme se dopředu a hledat, co by nám mohlo pomoci se zlepšit. A v tomto ohledu by pro nás mohli být Češi vzorem," řekl kapitán Srbů Ivanovič.

V Ostravě by se velmi rád s Čechem setkal. „Opravdu se na něj velice těším. I když odešel do Arsenalu, pořád zůstává ikonou Chelsea. Podílel se na více než polovině našich titulů a pro mě je nejlepším brankářem na světě," prohlásil Ivanovič.

Jak skončí přípravný zápas mezi fotbalisty Česka a Srbska?
Vyhrají Češi
66,4 %
Utkání skončí remízou
20,3 %
Zvítězí Srbové
13,3 %
Celkem hlasovalo 3415 čtenářů.

Reklama

Související témata: