Hlavní obsah

Jarolím se vrhá do bitvy, nominoval i Pokorného se Sýkorou

Praha
Aktualizováno

Evropský šampionát ve Francii fotbalová reprezentace nezvládla a po něm nastala v národním týmu spousta změn. Nový trenér Karel Jarolím má jen minimum času, již příští týden zahájí bitvu o postup na MS 2018 v Rusku. Do první nominace zařadil dva nováčky z Liberce - Lukáše Pokorného a Jana Sýkoru. Fotbalisté hrají příští středu v Mladé Boleslavi přátelský duel s Arménií, v neděli pak zahájí kvalifikaci zápasem se Severním Irskem v Praze.

Nominační tisková konference Karla JarolímaVideo: Martin Kubičík, Lucie Moučková, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Chudák Jarolím, do čeho to vlezl...? Tak a podobně se ptá nejeden fotbalový expert při pohledu na aktuální formu adeptů národního týmu. Nový kouč reprezentace nicméně musel dva dny po svých šedesátinách vytasit svou první nominaci.

„Jestliže jsem třeba chtěl sázet na souhru většího počtu klubových spoluhráčů, tak Sparta s Plzní se na začátku sezóny bohužel nepotkaly s velkou formou. A třeba stoper Sivok je zraněný. Nominace je proto širší, máme před sebou dva zápasy. Některé hráče znám, jiné chci poznat," avizuje Karel Jarolím.

Času měl hodně málo. „Ještě jsem na začátku sezóny chvíli působil v Mladé Boleslavi. Pak jsme se snažili vidět co nejvíc zápasů naživo a sbírat materiály o dalších hráčích. Nakonec jsme povolali také dva nováčky, Pokorného a Sýkoru z Liberce. Sledujeme je delší dobu, nominaci si zaslouží. A měla by to být výzva také pro další," přeje si kouč, jehož asistenty jsou podle očekávání Boris Kočí (na plný úvazek) a Miroslav Koubek (souběžně s funkcí prvního trenéra v Bohemians).

Schicka zatím nechal Lavičkovi

Po neúspěšném ME ve Francii skončilo v reprezentaci hned pět hráčů - Petr Čech, Jaroslav Plašil, Roman Hubník, David Lafata a David Limberský. Koho z nich by nový kouč bral nejvíc?

„Tak to na mě pálíte ostrýma. O tom jsem nepřemýšlel a bral to jako uzavřenou věc. Koukám teď po hráčích, které mohu použít," usmívá se Jarolím.

Při své první nominaci bral ohled také na tým do 21 let, který v dobře rozehrané kvalifikaci o postup na ME v Polsku čekají klíčové duely v Černé Hoře a v Belgii.

„Tolik hráčů z jedenadvacítky jsem zase vzít nechtěl. Hlavně se jednalo o útočníka Schicka, sledovali jsme ho po jeho odchodu do Itálie. Jedenadvacítka má před sebou vrchol - i proto jsme se s Víťou Lavičkou dohodli, že Patrik zatím zůstává tam. Když na sebe upozorní i další mladí hráči, nemám problém je vzít do áčka," vyzývá Jarolím.

Nominace fotbalové reprezentace na přípravné utkání s Arménií (31. srpna) a kvalifikační duel se Severním Irskem (4. září):
Jméno a příjmeníKlubStartyBranky
Brankáři
Tomáš VaclíkBasilej60
Tomáš KoubekSparta20
Jaroslav DrobnýBrémy70
Obránci
Theodor Gebre SelassieBrémy371
Pavel KadeřábekHoffenheim212
Michal KadlecSparta658
Lukáš PokornýLiberec00
Marek SuchýBasilej271
Daniel PudilSheffield Wedn.332
Tomáš KalasFulham20
Jan SýkoraLiberec00
Filip NovákMidtjylland20
Záložníci
Bořek DočkalSparta256
Vladimír DaridaHertha Berlín391
Jakub RadaMladá Boleslav20
David PavelkaKasimpasa100
Martin FrýdekSparta20
Ladislav KrejčíBoloňa264
Josef ŠuralSparta141
Jan KopicPlzeň20
Jiří SkalákBrighton110
Útočníci
Tomáš NecidBursaspor4212
Václav KadlecMidtjylland112
Milan ŠkodaSlavia114
Matěj VydraWatford175

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články