Hlavní obsah

Česko - Arménie 3:0Jarolím trumfl Vrbu i Bílka, hned v premiéře s reprezentací vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Krejčí 1 : 0
34. Kadlec 2 : 0
86. Kopic 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Dokázal, co se Pavlu Vrbovi ani Michalu Bílkovi před ním nepovedlo. Ve své premiéře poznal radost z vítězství. Fotbalová reprezentace pod vedením nového trenéra Karla Jarolíma v přípravném utkání v Mladé Boleslavi porazila Arménii hladce 3:0. Sympatickým výkonem se naladila na nedělní start kvalifikace MS 2018, do níž vstoupí pražským duelem se Severním Irskem. Exsparťané Ladislav Krejčí a Václav Kadlec si připsali gól a asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace oslavují první gól v přípravném utkání s Arménií.

Článek
Fotogalerie

Jen necelé čtyři minuty trvalo, než česká reprezentace pod vedením nového kouče poprvé skórovala. Velmi jednoduše. Darida získal míč, Kadlec poslal ideální přihrávku před branku, kde se Krejčí sklouzl k snadnému zakončení do odkryté svatyně.

Kouč Jarolím mohl být spokojený. Rovnou do základní sestavy zařadil debutanta Pokorného, jinak nasadil vcelku očekávanou jedenáctku. A na hru českého týmu se dalo koukat, po rychlém gólu se i v dalších minutách hrnul přímočaře před branku soupeře.

To šlo na druhé straně náramně také hvězdnému Mchitarjanovi, jehož jen za cenu žluté karty zastavili Pokorný a posléze i kapitán Suchý. Češi však byli efektivnější. Ve 34. minutě se stejná trojice jako v prvním případě postarala také o druhý gól. Darida rozhodil míč do strany na Krejčího, ten přihrál Kadlecovi a jeho exsparťanský spoluhráč originálním dloubákem přehodil brankáře.

Mchitarjan nedohrál

Chvíli poté navíc odstoupil zraněný Mchitarjan a Arméni přišli o svého lídra.

Po přestávce došlo k málo vídanému jevu - trenér Jarolím poslal na hřiště komplet jinou jedenáctku. Češi byli i tak nadále aktivnější, snažili se hrát hodně po křídlech, což by mohlo na Iry v neděli platit.

Třetí gól dlouho nepřicházel, přestože Kopic, hlavičkující stoper Kadlec či zakončující Vydra šance měli. Až čtyři minuty před koncem se zdálky do míče opřel Kopic a klasickým angličanem o tyč zaznamenal parádní premiérovou trefu v dresu národního týmu.

Přípravné fotbalové utkání v Mladé Boleslavi:
Česko - Arménie 3:0 (2:0)
Branky: 4. Krejčí, 34. V. Kadlec, 86. Kopic. Rozhodčí: Vnuk - Brendza, Tomčík (všichni SR). ŽK: Pokorný, Suchý - Sarkisov. Diváci: 4351.
Česko - I. poločas: Vaclík - Kadeřábek, Suchý, Pokorný, Pudil - Skalák, Darida, Pavelka, Krejčí - V. Kadlec, Škoda. Trenér: Jarolím.
II. poločas: Koubek - Zahustel, Kalas, M. Kadlec, Novák - Kopic, Frýdek, Sýkora, Šural - Necid, Vydra.
Arménie: Beglarjan - Ambarcumjan, Harojan, Andonjan (46. Manojan), Mchojan - Mkrtčjan (71. Voskanjan) - Kadimjan (46. Özbiliz), Mchitarjan (38. Jedekjan), Kazarjan (46. Sarkisov), Malakjan (76. Hakobjan) - Pizzelli (61. Korjan). Trenér: Sukiasjan.
Porazí česká fotbalová reprezentace v nedělním kvalifikačním duelu MS 2018 Severní Irsko?
Ano
70,2 %
Ne
29,8 %
Celkem hlasovalo 9380 čtenářů.

Reklama

Související témata: