Hlavní obsah

Jásali až tři čtvrtě hodiny po boji. Věřili jsme, že nám Černohorci pomohou, říká kapitán Trávník

Znojmo

Česká fotbalová jednadvacítka porazila v posledním utkání kvalifikační skupiny o ME 2017 ve Znojmě Moldavany hladce 4:1 a postupuje z první příčky přímo na šampionát do Polska. Ještě mnohem větší radost než po závěrečném hvizdu propukla v kabině Lvíčat tři čtvrtě hodiny po zápase, když se mladíci dozvěděli, že druhá Belgie padla v Černé Hoře a nemůže už náš tým předstihnout.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán české jednadvacítky Michal Trávník mezi Davidem Andronikem (vlevo) a Danem Tarasem z Moldavska.

Článek
Fotogalerie

„Obrovská paráda. Prostě bomba. Podařilo se obojí," jásal šťastný kapitán českého celku Michal Trávník. „Věřili jsme, že nám Černohorci pomohou, vždyť už jednou Belgii o body obrali. Na Balkáně se hraje špatně," ví z vlastní zkušenosti.

Po svém utkání seděli čeští fotbalisté v šatně u počítačů a bedlivě sledovali závěr střetnutí v Černé Hoře, kde si domácí drželi vedení 3:0. „Pískej konec," skandovali. „Tlačili jsme očima čas. Všechno vyšlo perfektně, postup na euro byl naším velikým snem," liboval si Trávník.

V duelu s Moldavci si mladí Češi vypracovali na znojemském trávníku řadu vyložených šancí, ale dlouho jim trvalo, než se v koncovce prosadili. „Bylo to o prvním gólu. Jsem strašně rád, že se ho povedlo dát zrovna mně," radoval se útočník Jakub Jankto. „První trefa v nastaveném čase prvního poločasu byla klíčová, uklidnila nás. Po pauze jsme už kontrolovali hru," líčil Jankto, který se na demolici soupeře podílel ještě i další brankou.

Když týmu nahrál do karet i výsledek z Černé Hory, rozezpívaná česká kabina slavila hodně bujaře. Vítězný pokřik nebral konce. „Máme super partu, dílčí nezdary nás nezlomily. I v Polsku na mistrovství Evropy budeme chtít příští rok něco pořádného dokázat," tvrdil Trávník.

Kouč Vítězslav Lavička svoje mužstvo pochválil. „Úkol jsme proti Moldavsku splnili, byli jsme hodně aktivní. Paradoxně jsme víc gólů dali po přestávce, kdy jsme si už nevytvořili tolik střeleckých příležitostí jako v první půli. Malinko mě jen mrzí, že jsme neudrželi čisté konto," našel Lavička na povedeném střetnutí jediné negativum.

Netušil, jak dlouho oslavy vytouženého postupu na ME jednadvacetiletých v pátečním večeru potrvají. „To už bude v režii hráčů," usmál se.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články