Hlavní obsah

Krmenčík po Belgii: Každý, kdo byl na hřišti, se na sebe může podívat do zrcadla!

Praha

Naběhl si na parádní pas Coufala. Sekl si míč doprostřed, nečekaně vypálil levačkou. Belgický gólman Courtois šel na zem, míč proletěl vedle něj. Tyč! Útočník fotbalové reprezentace Michael Krmenčík se chytil za hlavu, vzápětí se vzteky pleskl přes tvář. „Mrzí mě, že to nebyl gól. Ale celkově mám radost, jak jsme se prezentovali," prohlásil Krmenčík po sobotním kvalifikačním duelu s Belgií (1:1) v rámci kvalifikace MS 2022.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Michael Krmenčík po nastřelené tyči v kvalifikačním utkání s Belgií.

Článek

Belgický fotbal dobře zná, loni v zimě přestoupil z Plzně do Brugg. V Edenu byl blízko skalpu Belgie, momentálně nejlepšího týmu světa. „Zní hezky, že jsme odehráli s Belgií vyrovnanou partii. Jen škoda, že u toho nemohli být fanoušci. Zápas jsem si užil, po delší době jsem v reprezentaci dostal šanci v základu. Myslím, že každý, kdo byl na hřišti, se na sebe může podívat do zrcadla. Nechali jsme tam všechno," řekl Krmenčík.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vlevo Belgičan Jan Vertonghen v souboji a Michaelem Krmenčíkem v utkání kvalifikace o MS ve fotbale 2022.

Na jaře hostuje v PAOK Soluň, změna dresu mu jde k duhu. Za řecký klub nastřílel už šest branek. I proto dostal od kouče Jaroslava Šilhavého důvěru. K remíze s velkým favoritem přispěl nadstandardním výkonem.

Češi vedli od 50. minuty po gólu Lukáše Provoda, deset minut poté vyrovnal Romelu Lukaku. V závěru byli domácí vítězství blíž. „Co belgický hráč, to obrovská persona. Přesto jsem měli na to soupeře porazit. Vyrovnali jsme se mu v bojovnosti a nasazení, což mu dělalo celkem problém. Je škoda, že jsme nedali víc gólů," uvedl 28letý útočník, který si pochvaluje atmosféru v národním týmu.

Foto: David W Cerny, Reuters

Český reprezentant Michael Krmenčík v souboji s Belgičanem Jasonem Denayerem v rámci kvalifikace o MS 2022.

„Máme super partu, jsem moc rád, že tady s klukama můžu být. Pohodu a soudržnost si přenášíme na hřiště. Když takhle budeme dál pokračovat, makat jeden za druhého, můžeme se rovnat i s takovými mužstvy, jako je Belgie," prohlásil Krmenčík.

Reklama

Související témata: