Hlavní obsah

Lvíčata vítězí dál. Kouč byl ale k výkonu kritický

Priština/Praha

Fotbalová lvíčata pokračovala ve čtvrtek v úspěšné cestě kvalifikací ME 2023. V kosovské Prištině svedla tvrdou bitvu s domácími, kterou rozhodl přesnou trefou obránce Adam Gabriel. Gól Václava Sejka pak sudí neuznal. Tým kouče Jana Suchopárka tak vede skupinu G s plným bodovým ziskem ze tří zápasů a gólman Matěj Kovář udržel 270 minut čisté konto. Další zápas je na programu se stejným soupeřem 12. 10. od 18 hodin v Českých Budějovicích, na jih Čech se tým přesouval ještě v noci na pátek po příletu z Kosova.

Foto: Twitter@ceskarepre_cz

Kapitán Lvíčat Filip Kaloč.

Článek

Branka padla po centru Michala Fukaly na zadní tyč, kde Michal Kohút pohotově přihrál Gabrielovi. „Objevil jsem se ve vápně, což u mne není zase až tak neobvyklé, dostal jsem přihrávku a míč propálil mezi nohama dvou obránců do sítě," říkal spokojeně autor vítězného gólu.

„Sice se hrálo na těžkém terénu, ten nám ale při brejcích domácích pomohl. Nepodali jsme nijak mimořádný výkon, důležitá je třetí nula v řadě a tři body, což je zásluha celého týmu. O tom, že bychom mohli uhrát třetí nulu v kvalifikaci v řadě, jsme si povídali na pokoji před utkáním s kolegou z obrany Denisem Donátem. Teď musíme zvládnout doma úterní duel se stejným soupeřem," dodal syn bývalého reprezentanta Petra Gabriela.

S výsledkem byl spokojený i kouč Jan Suchopárek, s hrou už méně. „V první půli jsme využívali kraje hřiště, kde měl soupeř přeci jenom okénka. Tři body jsou cenné, ale nesmíme si dovolit takové výpadky ve středové řadě jako ve druhé půli a musíme být víc nebezpeční dopředu. Na tom je třeba ještě zapracovat. Soupeř měl jednu velkou šanci, kterou zlikvidoval Matěj Kovář, spolehlivě pochytal i další střelecké pokusy domácích. Škoda, že jsme nedotáhli naše slibné akce, byl to boj do samého závěru," řekl.

Svoji premiéru za jednadvacítku si odbyl záložník Jan Žambůrek. „Jsem moc rád, že jsem dostal šanci a kluci mě také dobře přijali. Na hřišti jsme si rozdělili úlohy s Filipem Kaločem. Víc jsem se stahoval na levou stranu a dostával se tak hodně do kombinace. Po zranění hraji přípravné zápasy za juniorku Brentfordu, ale velký rozdíl ve srovnání s kvalifikačním duelem nevidím, v Anglii se hrají i přípravné zápasy ve velkém tempu. Důležité jsou tři body z Prištiny, které musíme potvrdit v úterý. Rozhodně to s týmem Kosova nebude ani doma lehké," pravil.

Reklama

Související témata: