Hlavní obsah

Mužstvo splnilo, co vyžadujeme. Hrálo aktivně, ofenzivně, projevilo charakter, glosoval trenér kyperskou přípravu

zp, dosSport.cz

Trochu ho mrzelo, že celkem jasný zápas proměnili jeho svěřenci ve zbytečné drama, což trenér české fotbalové reprezentace po vítězství ve středeční přípravě na Kypru nijak neskrýval. „Mohli jsme utkání dohrávat v klidu, kdybychom proměnili spoustu gólových šancí, které jsme měli,“ připomínal Jaroslav Šilhavý po výhře 2:1 v jubilejním osmistém zápase reprezentační historie.

Z celkem jasného zápasu jsme udělali drama, hodnotil přípravu na Kypru trenér Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

„Neproměněné šance si rozebereme a vyhodnotíme, s nasazením a přístupem hráčů jsem však byl spokojen," tvrdil kouč v rozhovoru poskytnutém prostřednictvím fotbalové asociace médiím. Glosoval ale i další věci. Třeba...

Premiéru Petráška a Hovorky - Bylo trochu znát, že spolu hrají poprvé. Třeba v komunikaci, o které jsme mluvili během tréninku. Premiéru ale nakonec zvládli. Hovorka velice dobře, od Petráška jsme čekali a věřili, že dá gól. Bohužel se neprosadil, ale s Hovorkou odehráli slušný zápas.

Foto: Petros Karadjias, ČTK/AP

Reprezentační nováček Tomáš Petrášek (vlevo) v souboji s Kypřanem Andronikosem Kakoullisem.

Debut Aleše Matějů - Nenápadný a klidný hráč, jenž v minulé sezoně nastupoval pravidelně v italské Serii A, kterou po sestupu svého týmu vyměnil za Serii B. Všechno má otevřené, protože i on odehrál slušné utkání.

Největší pozitiva, která si ze zápasu odnesl - I když šlo o přípravné střetnutí, všichni hráči ho odmakali, protože se chtěli ukázat. Scházel však větší klid, a tudíž i góly. Byla to však i daň sestavě, která nebyla úplně standardní. Mužstvo ale splnilo, co chceme a požadujeme - hrát aktivně, ofenzivně a projevovat charakter, ať nastoupí kdokoli.

Handicap plynoucí z jediného společného tréninku - Už jsme si zvykli. Zvládli jsme to při minulém zářijovém srazu, kdy jsme rovněž měli problémy, i nyní jsme si poradili. A dobře. Teď jen doufáme, že dva nastávající zápasy Ligy národů dopadnou podobně.

Poznání před duely v Izraeli a Skotsku - Vítězstvím na Kypru jsme nastoupili cestu k dalším dvěma zápasům. Na Kypru teď budeme mít možnost ještě dva dny trénovat, prohlédnout si video, přípravu v klidu zanalyzovat. Prostě bude čas konečně i na fotbal, což by se mělo v nastávajících střetnutích projevit.

Reklama

Související témata: