Hlavní obsah

Něco takového jsem dlouho neviděl, žasl Čermák nad kuriózním gólem Černé Hory

Uherské Hradiště

Dvakrát vedli o dva góly, ale nakonec se museli v Uherském Hradišti spokojit s remízou 3:3. Čeští fotbalisté do 21 let zaznamenali ve třetím kvalifikačním utkání o účast na evropském šampionátu s Černou Horou další nezdar, předtím nedokázali zdolat venku Lotyšsko.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Český záložník Aleš Čermák (vlevo) během zápasu s Černou Horou.

Článek
Fotogalerie

„Pro další vývoj ve skupině to může být dost významná ztráta. Remíza je pro nás hodně trpká. Jsem strašně zklamaný," přiznal kouč českých mladíků Vítězslav Lavička.

Marně si lámal hlavu, proč jeho tým promrhal v dobře rozehraném střetnutí dvoubrankový náskok. „Parádně nám vyšel závěr první půle, avšak ve druhé jsme byli hrozně pasivní. Některým hráčům chybělo víc sebevědomí, dalším svazovala nohy nervozita. Nejprve jsme si nepohlídali standardku, pak jsme nestihli zareagovat na průnik středem obrany a vyvrcholením byl kuriózní vyrovnávací gól," narážel Lavička na poslední trefu Černohorců, které předcházela Součkova snaha odpravit balón do bezpečí. Jenže trefil soupeřova záložníka Jovoviče a odražený balón zapadl do horního růžku Vorlovy branky.

„To byl šok. Něco takového jsem dlouho neviděl," posteskl si kapitán jednadvacítky Aleš Čermák. Připustil, že dvoubrankové vedení české reprezentanty uspokojilo. „Najednou byli hosté u většiny balónů dřív. Je ovšem velká škoda, že jsme neproměnili další tutovky. Úplně na konci trefil Trávník tyč," litoval Čermák smolného okamžiku. „Chtěli jsme se posunout v tabulce výš, plichta je pro nás hodně málo," uvědomoval si.

Pořádně zarmoucený opouštěl hřiště i debutant v českém celku Tomáš Břečka, který si zahrál na domácím trávníku, protože v lize obléká dres Slovácka. „Měl jsem v hledišti spoustu kamarádů a známých. Z Tištína na Prostějovsku, kde bydlí moje babička, přijelo snad půl obce. O to víc mě mrzí, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce. Rozhodně jsme však nic nepodcenili, na zlepšení Černohorců po pauze jsme byli připraveni. Přesto jsme jejich nápor nezachytili," vyčítal si Břečka.

Postoupí česká fotbalová jednadvacítka na ME 2017?
Ano
60,9 %
Ne
39,1 %
Celkem hlasovalo 631 čtenářů.

Reklama

Související témata: