Hlavní obsah

Neuvěřitelná! Amerika se klaní české brankářce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panečku, zákrok s českou visačkou obletěl celý svět! Nepostarala se o něj kupodivu známá Barbora Votíková. Česká jednička odchytala na ženském fotbalovém turnaji SheBelieves Cup v americkém Carsonu první zápas s domácím týmem úřadujících mistryň světa (0:0). Ve druhém utkání proti Islandu (1:2) dostaly šanci její kolegyně. A Olivie Lukášová z pražské Slavie se v závěru blýskla fantastickým zákrokem nohou. V přiloženém sestřihu ho najdete v 83. minutě utkání.

Česká republika - Island na turnaji ve Spojených státechVideo: U.S.Soccer

 
Článek
Fotogalerie

Urostlá obránkyně Natasha Anasiová dělala Češkám velké problémy. V 11. minutě otevřela po centru ze strany hlavou skóre. Prosadila se proti Alexandře Vaníčkové, kterou pak ještě překonala i Selma Magnúsdóttirová.

Po přestávce českou branku hájila Olivie Lukášová. Anasiová se už pomalu radovala, tentokrát po rohu, Lukášová jí ovšem zázračným rozštěpem zkazila radost.

Zákrok byl nejen efektní, ale také důležitý. Naděje českého týmu ještě žily, zvláště když Michaela Khýrová o pouhé dvě minuty poté snížila. Vyrovnat už ovšem svěřenkyně trenéra Karla Rady nestihly. V posledním duelu prestižního turnaje se střetnou v texaském Friscu v noci na čtvrtek SEČ s Novým Zélandem.

Reklama

Související témata: