Hlavní obsah

Česko - Island 1:2České fotbalistky po remíze s Američankami podlehly Islandu

České fotbalové reprezentantky po bezbrankové remíze s domácím výběrem podlehly ve druhém utkání na turnaji SheBelieves Cup v americkém Carsonu Islanďankám 1:2. V posledním duelu se svěřenkyně trenéra Karla Rada střetnou v texaském Friscu v noci na čtvrtek s Novým Zélandem.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Aneta Pochmanová (vlevo) v souboji s Ingibjorg Siguroardóttirovou z Islandu.

Článek

Češky proti ostrovnímu celku nastoupily oproti duelu s úřadujícími mistryněmi světa s osmi změnami v základní sestavě. Islanďanky rozhodly o vítězství v rozmezí 11. až 18. minuty, kdy se prosadily Natasha Anasiová a Selma Magnúsdóttirová. Až v 85. minutě snížila Khýrová. "Myslím si, že jsme byly lepším týmem. Měly jsme více šancí, ale bohužel jsme je neproměnily, což nás stálo body," citoval Michaelu Khýrovou web Fotbalové asociace ČR.

"To, co jsme si nepřáli, v začátku utkání neinkasovat, se nám nepodařilo splnit. Věděli jsme o silné stránce Islandu, což jsou centry do vápna, tam nás potrestal a do dvacáté minuty jsme prohrávali 0:2. Pak se tým zvedl, šel herně nahoru a byli jsme lepší," řekl kouč Rada. "Dokázali jsme přehrávat soupeře a vytvářet si dobré závary, které se nám bohužel nepodařilo dohrát. V druhém poločase jsme si vytvořili dostatek šancí a zakončení na to, abychom gól dali, to nás dnes minimálně stálo bod," dodal.

Poslední soupeř Češek na turnaji Nový Zéland utrpěl v neděli debakl 0:5 s pořadatelským týmem USA.

Přípravný turnaj fotbalistek SheBelieves Cup v Carsonu (USA):
Česko - Island 1:2 (0:2)
Branky: 85. Khýrová - 11. Anasiová, 18. Magnusdottirová.
Sestava ČR: Vaníčková (46. Lukášová) - Chlastáková (84. Stašková), Bertholdová (46. Necidová), Kotrčová, Khýrová - Cahynová (73. Krejčiříková) - Cvrčková (66. Šlajsová), K. Dubcová, Pochmanová, Černá (66. Dlasková) - Mrázová. Trenér: Rada.
USA - Nový Zéland 5:0 (3:0).
Tabulka:
1.Island22003:16
2.USA21105:04
3.Česko20111:21
4.Nový Zéland20020:60

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.