Hlavní obsah

První zápas v roli hlavního trenéra? Nejhorší den kariéry, snad už se to nikdy nestane, smutnil španělský kouč

Robert Moreno označil svůj první zápas v roli hlavního trenéra španělské fotbalové reprezentace za nejhorší den v kariéře. Jednačtyřicetiletý asistent totiž musel v úterním utkání evropské kvalifikace na Maltě převzít tým za hlavního kouče Luise Enriqueho, který odcestoval kvůli akutním rodinným problémům.

Foto: Sport.cz

Robert Moreno sleduje počínání svého týmu

Článek

"Byl to nejtěžší a nejhorší den, kterému jsem během profesionální kariéry čelil. Hodně lidí mi gratulovalo, ale nebylo k čemu. Byla to jen souhra okolností. Věřím, že tahle situace už nikdy nenastane," řekl Moreno po výhře 2:0, kterou zařídil dvěma góly Álvaro Morata.

Enrique musel narychlo odcestovat od týmu. Vedení španělské reprezentace přesné důvody jeho odjezdu neuvedlo, jen oznámilo, že jde o vážné rodinné problémy.

"Kdo zná Luise, ví, jaký je profesionál. Tohle vítězství jde celé za ním. To on připravil plán na zápas a mužstvo ho splnilo. Nebyl jsem v tom zápase Robert Moreno, byl jsem zástupcem Luise Enriqueho. Snažili jsme se udělat vše správně, abychom mu poslali hodně síly," uvedl Moreno.

Hráči věnovali výhru Enriquemu

Také hráči věnovali výhru trenérovi. "Měli jsme velkou motivaci, ještě mnohem větší než obvykle právě kvůli té situaci s trenérem. Chtěli jsme vyhrát pro něj," uvedl Morata.

"Tohle vítězství věnujeme jemu a jeho rodině. Udělali jsme, co jsme museli. V tomhle týmu jsme všichni jedna rodina a každý sdílí s každým i jeho osobní problémy," dodal kapitán Sergio Ramos.

Reklama

Související témata: