Hlavní obsah

Reprezentace Kope pro Čišu

Ostrava

Fotbaloví reprezentanti České republiky se připojili k akci „Kopeme pro Čišu“ jejímž cílem je prostřednictvím dražby fotbalových kopaček získat finanční prostředky pro úpravu bezbariérového bydlení pro fotbalistu Viktorie Plzeň Mariana Čišovského trpícího Amyotrofickou laterální sklerózou (ALS).

Foto: Sport.cz

Marián Čišovský s rodinou na charitativní akci v Letkově u Plzně.

Článek
Fotogalerie

„Všichni členové týmu věnovali do dražby své kopačky. Zapojil se i trenér Pavel Vrba, který ale nedal kopačky, nýbrž svetr," řekl mluvčí reprezentace Ondřej Lípa. „Je to ten svetr se soby, který jsem před třemi lety dostal od Pavla Horvátha k narozeninám. Teď si ho budu muset koupit zpátky," doplnil Vrba.

Aukce kopaček vzešla ze spolupráce hráčů Viktorie Plzeň a Spolku 28 (podle čísla dresu Mariana Čišovského), jejímž zakladatelem je Pavel Horváth: „Spolek 28 jsme založili jako prostředek naší společné pomoci Marianovi. Doufáme, že tak budeme silnější, abychom dokázali spolu s Mariánem nad nemocí zvítězit," řekl Horváth.

Své kopačky posílají do aukce fotbalové hvězdy nejen z Česka a Slovenska. Mezi více než stovkou párů jsou kopačky Naniho, Pavla Nedvěda či Theo Walcotta.

Slovenský fotbalista Marian Čišovský ještě loni v březnu oblékal dres Plzně, jejímž je stále hráčem. Trénovat a hrát mu neumožňuje nemoc ALS, kterou trpěl i bývalý premiér Stanislav Gross. Část získaných peněz bude využita i na pomoc dalším lidem se stejnou nemocí.

Reklama