Hlavní obsah

Reprezentanty skupina s Itálií příliš nenadchla

PRAHA

Čeští fotbalisté většinou nejsou příliš nadšení z toho, jakou základní skupinu jim na mistrovství světa přisoudil páteční los v Lipsku. Reprezentanti, které v pátek oslovila ČTK, se ve většině případů chtěli vyhnout společné skupině E s Itálií. Nepříjemná je podle nich i skutečnost, že v případě postupu z druhého místa v osmifinále nejspíš narazí na světové šampiony z Brazílie, kteří jsou favority skupiny F.

Článek

"To, že můžeme jít na Brazilce, je na tom dnešním losu asi ta vůbec nejhorší věc," řekl ČTK záložník Vladimír Šmicer. "V roce 1997 jsme hráli na Poháru FIFA v Rijádu, po gólech Ronalda a Romária jsme prohráli 0:2 a jedna taková lekce mi bohatě stačila," pátrala v paměti opora francouzského Bordeaux. "Je jasně vidět, že šampionát pro nás bude nesmírně těžký od samého začátku," připojil se záložník Jan Polák.

Naopak stoper David Rozehnal si Brazílii přál už do základní skupiny. "Já pevně věřím, že se ve skupině budeme prát s Itálií o vítězství, takže bychom se Brazílii v osmifinále mohli vyhnout. Do skupiny bych Brazílii bral, ale hned v osmifinále bychom s nimi zase hrát nemuseli," řekl obránce Paris St. Germain.

Šmicer považuje skupinu za těžkou, nepříjemná podle něj může být hlavně Ghana. "Italové budou také velmi silní, ale dobře je známe a už několikrát jsme se přesvědčili, že se s nimi dá hrát," uvedl Šmicer. "Ale Ghana je dlouhodobě jeden z nejlepších týmů Afriky a pro nás to může být ještě nepříjemnější zápas," uvažoval Šmicer.

Postoupí česká reprezentace ze základní skupiny MS?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Z dnešního losu neměl radost ani Pavel Nedvěd, který se v listopadu vrátil do národního mužstva. Před losem tvrdil, že je mu jedno, na koho reprezentace narazí. Jen Itálii si prý do základní skupiny vysloveně nepřál. "Jsme s trenérem Lippim dobří kamarádi a hrát proti němu by mě moc netěšilo," připomněl už ve středu ve Vídni v rozhovoru se zpravodajem ČTK Nedvěd, který trenéra italské reprezentace výborně zná ze společného působení v Juventusu Turín.

Ujfaluši Itálii nechtěl

Stoper Tomáš Ujfaluši také řekl, že ve skupině s Itálií skončit nechtěl. Utkání pro něj bude mít jako pro hráče Fiorentiny zvlášť pikantní příchuť. "Abych pravdu řekl, tak Italy jsem nechtěl. Jsou tradičně silní, bude to jeden z kandidátů na titul," prohlásil Ujfaluši, který se těší alespoň na to, že duel proti Itálii sehraje v Hamburku. Tam před loňským odchodem na Apeninský poloostrov úspěšně působil.

"Zápas s Italy pro mě bude ale hodně prestižní. Už po losu jsme se s klukama z mančaftu začínali trochu hecovat," přiblížil Ujfaluši, jehož spoluhráčem ve Fiorentině je vycházející hvězda italské reprezentace Luca Toni.

"Ale tady nejde jen o Italy. Velmi složitý bude i zápas s Ghanou, kterou prakticky neznáme. Hodně nahoru jdou i Spojené státy," uvedl Ujfaluši. Když los sledoval, tajně si přál hrát ve skupině A s Německem či ve skupině D s Mexikem. "To by byly určitě přijatelnější skupiny," dodal Ujfaluši.

Reklama