Hlavní obsah

Sáďa dal gól jako starý mazák. Šilhavý je spokojený s celým srazem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezonu dohráli ke vší spokojenosti. Čeští fotbalisté po kvalifikační výhře 3:0 na Faerských ostrovech zvládli i přípravný duel v Černé Hoře a zvítězili 4:1. „Jsme spokojení s celým srazem, protože jsme získali tři body na Faerských ostrovech a zápas proti Černé Hoře nám vyšel také dobře. I kluci, kteří před tím nehráli, tentokrát podali velmi dobrý výkon. Dokázali jsme dobře reagovat i na inkasovanou branku a dohráli zápas dobře,“ hodnotí spokojený trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Risto Bozovic, ČTK/AP

Michal Sadílek slaví parádní trefu.

Článek
Fotogalerie

Vážnější komplikace nepřipustili, také v přípravě se prosadili. „Říkal jsem už před utkáním, že Černá Hora má dobré mužstvo a dobré individuality. Ale připravili jsme se dobře a zvítězili," cení si kouč Jaroslav Šilhavý.

Ozdobou byl krásný gól Michala Sadílka z přímého kopu. „Sáďa tolik nekopal, ale udělal to jako starý mazák (úsměv). Povedlo se mu to. Kluci se domluvili přímo na hřišti, věřil si a dal pěkný gól," oceňuje exekutorovu sebedůvěru.

Jediný zádrhel nastal, když domácí snížili na rozdíl jedné branky. „Inkasovaný gól vždy mrzí a hledáte chyby, proč k tomu došlo. Ale viděl jsem na hráčích, že chtějí vyhrát, dali jsme další dvě branky a ukázali sílu. Z toho pohledu jsme spokojení," poukazuje trenér.

Příležitost dal řadě dalších hráčů. „Myslím, že celkově byl výkon dobrý a všichni, kteří tolik nenastupují, podali očekávaný výkon. Zapadli do týmu a mají dveře dál otevřené. Věřím, že i pohled zvenčí byl dobrý. Někteří hráči si vyzkoušeli i jiné posty, takže je dobré, že můžeme počítat i s jinými variantami," kvituje Šilhavý.

Reklama