Hlavní obsah

Splněný sen bez jakékoliv kaňky. Bratři už jsou v jednom triku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reálně počítali, že by se jejich velký sen mohl naplnit až v úterní přípravě v Černé Hoře. Trenéři je však mile překvapili již během sobotní kvalifikace na Faerských ostrovech. Michal v 81. minutě vystřídal hrdinu Černého a Lukáš v 90. nahradil Krále. Bratři Sadílkovi se tak stali prvními sourozenci od roku 2011 a Romana a Michala Hubníkových, kteří si zahráli v české fotbalové reprezentaci.

Bratři v reprezentačním triku. Jeden před druhým tajili nominaci a rozesmálo je to i na společné tiskové konferenciVideo: Sport.cz

 
Článek

„Ještě nám nepoděkovali. Něco očekáváme, že bude nějaký dort," vtipkoval trenér Jaroslav Šilhavý. „Nechtěli jsme být arogantní, ale nabízelo se to. Na 90. minutu jsme se takhle rozhodli," poukázal kouč po výhře 3:0.

Sadílkové už jsou bratry v jednom triku, po utkání si spolu odchovanci Slovácka vyměnili dres. „Jako děti jsme o tom nějakým způsobem snili, ale že se potkáme společně zrovna v reprezentaci, a ještě v soutěžním zápase, je o to hezčí," líčí Lukáš Sadílek svůj krátký mezistátní debut v rozhovoru pro FAČR. „Hned po zápase jsme se na sebe podívali, zasmáli se a byl to hodně příjemný pocit," pokračuje.

„Mohlo se klidně stát, že bychom na tento moment čekali i několik zápasů, ale jsem rád, že se nám to povedlo hned při první příležitosti. Navíc se zápas zvládl vítězně," kvituje mladší Michal.

„Na zápase nebyla žádná kaňka, protože jsme ho zvládli jak výsledkově, tak herně. S bráchou jsme si vyměnili jeden dres, abychom měli vzpomínku, že jsme spolu byli na hřišti společně a strávili spolu nějaké minuty," dodává spokojený Lukáš.

Reprezentanti se v neděli přesunuli z Faerských ostrovů do Černé Hory, kde je v úterý od 18:00 čeká přípravné utkání. Od týmu se odpojilo sedm hráčů, kteří do posledního zápasu sezony nezasáhnou.

Reklama

Související témata: