Hlavní obsah

Suchopárek je s premiérou nové jednadvacítky spokojený. Karabec bude na Island nachystaný, těší kouče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově se tvořící české jednadvacítce premiérový duel vyšel. Mladí fotbalisté zdolali v přípravném utkání v Uherském Hradišti před 4158 diváky Slovensko 2:0 a naladili se výhrou na úterní vstup do kvalifikace o mistrovství Evropy na Islandu.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér české jednadvacítky Jan Suchopárek.

Článek

„Byl to první zápas v novém cyklu, což se trochu odrazilo na naší součinnosti a sehranosti,“ tvrdil reprezentační kouč Jan Suchopárek, podle něhož zpočátku scházela českým Lvíčatům přesnost. „Kvůli tomu se nám příliš nedařily kombinace. Zaostávali jsme i v pohybu bez míče. Přesto jsme si v první půli vytvořili dvě šance,“ připomněl zahozené střelecké příležitosti Matěje Juráska.

V pauze pak vyměnil hned osm hráčů. „Tak jsme to dopředu plánovali. Hned po přestávce jsme po povedené akci vstřelili vedoucí gól a nabrali jsme sebevědomí. Za stavu 2:0 pro nás soupeř několikrát zahrozil, avšak s jeho nebezpečnými akcemi si naše defenzíva poradila. Závěr střetnutí jsme už měli zase pod kontrolou, ale chybělo nám lepší finální řešení. Kromě Fily, který mířil do břevna,“ hodnotil utkání Suchopárek.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Radost české jednadvacítky v přípravném utkání proti Slovensku.

Celkově je se zápasem spokojený. „Ukázal nám spoustu věcí, které jsme chtěli vědět. Hned po závěrečném hvizdu jsem klukům v kabině řekl, že na Islandu nastoupí hráči, kteří mají v současnosti nejlepší formu. Z toho, kdo hrál proti Slovensku v první a kdo ve druhé půli, nelze nic vyvozovat,“ tvrdí trenér.

O brankářské jedničce má však Suchopárek jasno. Mladí čeští fotbalisté vstoupí do kvalifikační skupiny o postup na evropský šampionát s gólmanem Horníčkem, který absolvoval v Hradišti celé střetnutí. „Rozhodli jsme se pro něj, přestože v klubu delší dobu nechytal,“ sdělil.

Tak trochu neplánovaně se objevil v závěru utkání na hradišťském trávníku i sparťan Karabec, který se v uplynulém období potýkal se zdravotními problémy a k reprezentační jednadvacítce se připojil až tři dny po začátku srazu. „Musel na hřiště za indisponovaného Kabonga. Virózu už vyléčil, na Island by měl být nachystaný,“ těší Suchopárka.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

V Uherském Hradišti panovala skvělá atmosféra.

Svým svěřencům hned zdůraznil, že musí okamžitě v hlavách přepnout na zápas na Islandu, jehož výsledek může být pro vývoj kvalifikační skupiny o mistrovství Evropy mimořádně důležitý. „Bude se tam hrát na umělé trávě, čemuž nyní přizpůsobíme přípravu. Do víkendu budeme ještě pobývat ve Zlíně. Po nedělním dopoledním tréninku se vydáme do Vídně, odkud odletíme směr Keflavík,“ nastínil kouč Lvíčat nejbližší program svého týmu.

Reklama