Hlavní obsah

Vražda v tomhle hrát, ale i napodruhé vítězná, liboval si po skalpu Katařanů debutant Coufal

Jarolím sice své svěřence před druhým zápasem arabské mise opakovaně varoval, že proti nim nenastoupí nějaký Katar, který sfouknou jako svíčku, ale brali trenérova slova s jistou rezervou. „Čekali jsme, že ve druhém poločase odpadnou, ale oni lítali dál. Zatímco pro nás bylo vraždou hrát v tomhle počasí, Katařané se ani nezpotili,“ přiznával po výhře nad hostiteli Vladimír Coufal. „A to jsme si mysleli, že jsme si už na zdejší klima zvykli. Odehrál jsem jen poločas, ale i ten mi bohatě stačil,“ notoval si s ním Josef Šural.

Vladimír Coufal a Josef Šural po vítězství nad KataremVideo: FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Reprezentační kouč Karel Jarolím po výhře nad Katarem

Z cesty do Kataru se vrací česká fotbalová reprezentace spokojená, protože po výhře nad Islandem udolala i domácí Katar.

„Hraje se na výsledky, ale musím uznat, že výsledek utkání s domácím týmem předčil hru, kterou jsme předváděli," glosoval sobotní střetnutí trenér Karel Jarolím, který v porovnání s prvním duelem udělal v sestavě hned devět změn.

Ke konci odpadli

„Člověk by byl bláhový, kdyby si myslel, že mužstvo bude hned napoprvé fungovat jako promazaný stroj. Vždyť v tomto složení spolu hrálo poprvé, a navíc po jediném tréninku, který absolvovalo," měl pochopení pro skřípot, jenž ve hře zazníval i výpadky v průběhu utkání.

„Ke konci jsme odpadli, v posledních dvaceti minutách přestali běhat. Napadli jsme sice Katařany ve třech, ale oni si chodili pro balón ve čtyřech či pěti a vždy s ním vyjeli," uznával Šural, že druhou výhru v Dauhá musel český tým usilovně bránit.

„Na mé gusto se v naší hře objevovalo moc nevynucených chyb, z nichž pramenily protiútoky soupeře. Střídali jsme dobré okamžiky s horšími, a nakonec to byla velká dřina. Díky počasí i domácím fotbalistům, kteří jsou dobře vedení a dokázali, že fotbal umí," přidával kouč Jarolím.

Jako Barcelona

„Myslel jsem, že hrajeme s nějakou katarskou Barcelonou, protože oni drží balón a první dotykem ho dávají tam kam chtějí. Proto jsme kolem nich běhali, a když už jsme jim míč vypíchli, zase jsme o něj přišli a znovu běhali bez něho," přiznával Coufal, že ho domácí celek svým herním projevem a výkonem překvapil.

„Bylo na nich vidět, že je vede španělský trenér a oni tudíž vyznávají technický fotbal. Ale co mě překvapilo ještě víc byla jejich fyzická výdrž. Mysleli jsme, že ve druhém poločase odejdou, ale odešli jsme my. Hlavně na klucích na krajích sestavy bylo vidět, že už nemají síly. I proto nás Katařané přitlačili, měli víc šancí a dali gól z ofsajdu, který podle mého ofsajdem byl," sledoval počínání spoluhráčů i soupeře brankář Jiří Pavlenka spokojeně si libující, že udržel čisté konto.

Šural se na rozdíl od něho tak spokojeně netvářil. „Odehrál jsem v Dauhá dva poločasy a gól jsem nevstřelil, přitom jako útočník jsem na hřišti od toho, abych branky dával. Ale proti Kataru to bylo jen o běhání a presinku," povzdechl si.

„Důležité ale bylo, že jsme i Katar porazili. Výhra, a navíc s nulou, lepší debut jsem si přát ani nemohl," připomínal Coufal, že se česká reprezentace může vracet z Dauhá spokojená. Bylo sice vraždou v podobném počasí hrát, ale podstatné bylo, že pro Jarolímův tým šlo i napodruhé o vraždu vítěznou.

Reklama

Související témata: