Hlavní obsah

Ronaldo se neudržel a obscénním gestem počastoval fanoušky soupeře. Hrozí mu vyšetřování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tohle si za rámeček rozhodně nedá. Hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo zjevně neunesl skandování fanoušků konkurenčního Al-Shabab a po vyhraném zápase saudskoarabské ligy (3:2) je počastoval obscénním gestem. Podle tamních novin Asharq al-Awsat se incidentem bude zabývat národní fotbalová asociace.

Sestřih utkání Al-Shabab - Al-NassrVideo: sntv

 
Článek

Hvězdami našlapaný Al-Nassr v čele s Cristianem Ronaldem vstoupil do utkání 21. kola na půdě Al-Shabab ideálně, když právě devětatřicetiletý útočník otevřel v 21. minutě skóre zápasu z pokutového kopu. Jednalo se o jeho 22. branku ve dvacátém startu, jasný důkaz toho, že jeden z nejlepších fotbalistů historie stále nepatří do starého železa.

A i přesto, že se cesta za třemi body nerodila lehce, hostům plný bodový zisk vystřelil v 86. minutě svým druhým gólem v zápase Brazilec Anderson Talisca. Nic, co by stálo za řeč, Al-Nassr sbírá jedno vítězství za druhým. Na první Al-Hilal i tak ztrácí čtyři body, navíc má o jeden zápas více.

To nejdůležitější se však odehrálo až po závěrečném hvizdu.

Ronaldo, viditelně podrážděný z toho, že fanoušci domácího týmu skandují jméno jeho věčného rivala „Messi, Messi“, se neudržel. Nejprve si přiložil ruku k uchu a následně provedl obscénní gesto u svého rozkroku.

Televizní přenos onu scénku nezachytil, přítomní fanoušci však ano. A jelikož je Saudská Arábie velmi striktní muslimskou zemí, gesto vzbudilo velký poprask. Podle místních novin Asharq al-Awsat se celou záležitostí bude zabývat národní fotbalová asociace (SAFF). Ta se k celému případu zatím nevyjádřila. Trest, který by mohl být největší hvězdě místní ligy udělen, je zatím neznámý.

Reklama